Hyldeblomst likør kan serveres sammen med tonic- eller danskvand, evt. med en skive citron eller appelsin. Pynt med mynte og brug masser af is, så får en en dejlig forfriskende drink til sommer. Brug den evt. også til din Hvidvins Sangria, og bland med kirsebær, ferskner og nektariner.
Du skal være opmærksom på at det ikke er alle hyldeblomster, som egner sig til at blive brug – det er Almindelig Hyld Sambucus nigra, der skal anvendes. Hyldebusken har store rosarøde blomsterklaser i maj, og og trives bedst i sol/halvskygge. Hyld blomstrer i perioden juni til juli og hyldebær er normalt modne imellem august og september. Bærrene er rige på A- og C-vitaminer, men må aldrig spises rå. Hyld voksede oprindelig ikke i den danske natur. Den blev bragt hertil i middelalderen af munke, som brugte den til lægeplante.
En af de mest populære kommercielle hyldeblomstlikører er St. Germain fra Frankrig, herunder kan du se en lille video om hvordan St. Germain bliver lavet.
Vidste du at kærlighedens gudinde Freja, som det nordiske mytologi boede i et hyldetræ? Vil du vide mere om hyldtræet, så læs denne artikel.
Hyldeblomstlikør, kendt for sine delikate blomsternoter og alsidige smagsprofil, er blevet en elsket ingrediens i mixologi. Lavet af hyldeblomstblomster, tilbyder den en dejlig sødme med hints af pære og lychee, hvilket gør den perfekt til cocktails og desserter.
Denne likør har en rig historie, der går tilbage århundreder, hvor hyldeblomstplanten blev beundret for sine medicinske egenskaber siden oldtiden. I dag fejres hyldeblomstlikør ikke kun for sin smag, men også for dens kulturelle betydning.
Sjov kendsgerning: Cocktailen “Hyldeblomst Collins”, der blander hyldeblomstlikør med gin, citronsaft og danskvand, blev populær i det 20. århundrede og er blevet en ikonisk drink, der nydes over hele verden.
Endnu en interessant detalje: Hyldeblomstlikør er ikke begrænset til cocktails; den forbedrer også desserter som panna cotta, sorbet og frugtsalater og tilføjer en sofistikeret touch til almindelige retter.
Afslutningsvis tilbyder hyldeblomstlikør en rejse gennem historie og kultur og vækker kreativitet både i køkkenet og bag baren. Så når du nyder en slurk af hyldeblomstlikør, skal du nyde århundrederne af tradition og smag deri. Skål for hyldeblomstlikør – en sand juvel i spiritusverdenen!
Om hyldeblomstlikør
Type: | Likør |
Oprindelse: | Ukendt |
Holdbarhed: | ca. 1 år |
Hovedbestanddele: | Vodka |
Mængde: | ca. 1,5 ltr |
Lagringstid: | 4 uger |
Opskrift på hyldeblomst likør
Ingredienser
- 4 dl hyldeblomster
- 1 fl. (70cl) vodka
- ca. 3 dl sukkersirup
Fremgangsmåde
- Rengør hyldeblomsterne for stilke og urenheder.
- Læg dem i et sylteglas, så de ligger kompakt.
- Fyld op med vodka, så det dækker blomsterne. Det er en fordel hvis sylteglasset kan fyldes helt, så der ikke er luft i toppen, men det er ikke et krav. Forsøg at holde alle hyldeblomster neddykket i alkoholen.
- Lad blandingen lagre i 4 uger et mørkt og køligt sted. Likøren skulle gerne få en solgul farve imens.
- Filtrer herefter blandingen.
- Smag til med sukkersirup.
Kommentarer
Ingen.