En spændende opskrift med en utraditionel ingrediens; nemlig viol. Udover at violer har en slimløsende medicinsk effekt og hjælper med at rense blodet, så har de vores viollikør sødlig smag og en fantastisk duft. Blomster i vores madlavning bliver mere og mere populært og trenden stammer fra Asien.
Se evt. også opskriften på Hyben/Rosen likør med roseblade i.
Om viollikør
Type: | Likør |
Oprindelse: | Ukendt |
Holdbarhed: | ca. 1 år |
Hovedbestanddele: | Vodka |
Mængde: | ca. 1,2 ltr |
Lagringstid: | +4 uger |
Opskrift på viollikør
Ingredienser
- 1 håndfuld violblomster (uden stilk)
- 1 fl. (70cl) vodka
- 200 g rørsukker
- ½ vanillestang
Fremgangsmåde
- Skyl violblomsterne under koldt vand og lad dem dryppe af.
- Rids vanillestangen på langs og hæld den sammen med rørsukkeret, i et sylteglasset
- Tilsæt vodka.
- Lad blandingen stå til lagring et mørkt sted i 4 uger (gerne mere), og husk at omryste det dagligt indtil sukkeret er opløst.
- Filtreres herefter på flaske. Nydes afkølet.
Kommentarer
Ingen.