Normalt kommer smagen af lakridslikør fra lakridsrod, anisfrø, isop eller stjerneanis, men vi i Danmark har som et af de få lande i verdenen; salmiaklakrids. Og hvorfor ikke lave likør af det? Denne likør er nem og billig, og du bestemmer selv hvor meget lakrids du har temperament til.
Om lakridslikør
Type: | Likør |
Oprindelse: | Danmark |
Holdbarhed: | ca. 2 måneder |
Hovedbestanddele: | Vodka |
Mængde: | 7 dl. |
Lagringstid: | 12 timer |
Opskrift på lakridslikør
Ingredienser
- 1 fl. (70 cl) vodka
- 2 poser tyrkisk peber el. anden type stærk lakrids
Fremgangsmåde
- Hæld lakridsbolcherne i et sylteglas og tilsæt vodka.
- Lad blandingen stå natten over og server lakridslikøren iskold.
- Omryst evt. glasset et par gange under lagringen.
- Du kan lade blanding lagre i længere tid for en stærkere smag.
Kommentarer
Ingen.