Jordbærlikør kan bruges som en lækker sommerdrink. Bland den f.eks. med danskvand eller champagne, og velkomstdrinken er en succes. Jordbærlikør kan laves på både frosne og friske bær. Kan evt. blandes med andre lækre bær efter smag.
Om jordbærlikør
Type: | Likør |
Oprindelse: | Italien |
Holdbarhed: | ca. 1 år |
Hovedbestanddele: | Vodka |
Mængde: | ca. 1 ltr |
Lagringstid: | 2 uger |
Opskrift på jordbærlikør
Ingredienser
- 750 g jordbær (frosne el. friske)
- 1 fl. (70cl) Vodka
- 1 stængel estragon (ca. 10 cm)
- 3 dl sukkersirup
Fremgangsmåde
- Prik jordbærene med en gaffel så saften kan løbe ud, og hæld dem i sylteglasset.
- Tilsæt vodka og estragon og ryst glasset grundigt.
- Pas på ikke at ryste for voldsomt.
- Lad blandingen lagre i ca. 14 dage.
- Filtrer jordbær og estragon fra og smag herefter til med sukkersirup.
- Hæld den på flaske og stil jordbærlikøren til lagring i ca. 4 uger, hvorefter den kan nydes.
Kommentarer
- Hvis likøren ikke smager af ret meget (kan skyldes bærrene indeholder meget væske), kan man evt. forsøge at koge en puré af jordbærrene og bruge den i stedet for.
- Husk at omryste glasset dagligt i tilfælde af at du vælger puré metoden.