Likørbryggeriet

Artiskoklikør

Ingen bedømmelser endnu.

Ikke ligefrem en appetit vækker hos de fleste, men artiskoklikør er helt klart en delikatesse. Den kan nydes både som aperitif eller som ingrediens i cocktails. Artiskoklikør er ofte søde i smagen og er et glimrende alternativ til Fernet Branca eller Campari. Den mest kendte artiskoklikør er den Italienske ‘Cynar’, som er aldeles godt sammen med appelsinjuice.

Ingredienser

  • 200g artiskok blade
  • 1 liter frisk marsala el. lys portvin
  • 1 dl vodka
  • ca. 4 dl sukkersirup

Fremgangsmåde

  1. Skær artiskokker i skiver og tilføj dem til sylteglasset.
  2. Tilsæt marsala og vodka.
  3. Stil glasset til lagring i 3 uger, og omryst glasset dagligt.
  4. Filtrer herefter og smag til med sukkersirup.

Information

Type
Likør
Mængde
ca. 1,5 liter

Bedøm opskriften