Ikke ligefrem en appetit vækker hos de fleste, men denne likør er helt klart en delikatesse. Den kan nydes både som aperitif eller som ingrediens i cocktails. Artiskoklikør er ofte søde i smagen og er et glimrende alternativ til Fernet Branca eller Campari. Den mest kendte artiskoklikør er den Italienske ‘Cynar’, som er aldeles godt sammen med appelsinjuice.
Om artiskoklikør
Type: | Likør |
Oprindelse: | Ukendt |
Holdbarhed: | ca. 1 år |
Hovedbestanddele: | Vodka, Portvin |
Mængde: | ca. 1,5 ltr |
Lagringstid: | 3 uger |
Opskrift på artiskoklikør
Ingredienser
- 200g artiskok blade
- 1 liter frisk marsala el. lys portvin
- 1 dl vodka
- ca. 4 dl sukkersirup
Fremgangsmåde
- Skær artiskokker i skiver og tilføj dem til sylteglasset.
- Tilsæt marsala og vodka.
- Stil glasset til lagring i 3 uger, og omryst glasset dagligt.
- Filtrer herefter og smag til med sukkersirup.
Kommentarer
Ingen.