Mmm… forstil dig smagen af hvid chokolade og mandel i samme mundfuld. Har du lyst til at prøve? Så er denne tyske chokoladelikør lige noget for dig. En idéel likør som tilbehør til kaffen eller ovenpå desserter som både kager og is. Men gem hellere lidt i skabet, for der er sikkert ikke meget tilbage når dine gæster er gået.
Om hvid chokoladelikør
Type: | Likør |
Oprindelse: | Ukendt |
Holdbarhed: | ca. 1 måned |
Hovedbestanddele: | Mandellikør |
Mængde: | ca. 1 ltr |
Lagringstid: | Ingen. |
Opskrift på hvid chokoladelikør
Ingredienser
- 150 g hvid chokolade
- 80 g sukker
- 1 æg
- 5 dl fløde
- 3 dl Mandellikør
Fremgangsmåde
- Hak chokoladen i små stykker og smelt det i en gryde.
- Tilsæt sukker, æg og halvdelen af fløden og giv det et kort opkog.
- Lad det afkøle og tilsæt Mandelikør og resten af fløden.
- Hæld den hvide chokoladelikør på flaske og opbevar den i køleskabet.
Kommentarer
Denne likør skal opbevares på køl, da den indeholder både æg og mælkeprodukter.