Likørbryggeriet

Karamel sirup til kaffe

Ingen bedømmelser endnu.

Karamel sirup bruges nok oftest i andre likører, men der findes adskillige cocktails der indeholder karamel sirup. Heriblandt Burnt Whiskey Sour og Caramel Apple Martini. Brug den evt. også oven på isdessert eller i kaffen.

Ingredienser

    • 6 dl sukker
    • 6 dl vand

Fremgangsmåde

    1. Hæld sukkeret i en lille gryde. Hæld vandet i en anden lille gryde (du kan også bruge en el-kedel).
    2. Vand vandet op så det ligger på en temperatur lige under kogepunktet.
    3. Smelt sukkeret ved middel temperatur under konstant omrøring. Øg gradvist hastigheden af røretempoet indtil sukkeret skifter til en lysbrun væske.
    4. Sluk for varmen så sukkeret ikke brænder på og fortsæt omrøringen indtil alle klumperne er forsvundet.
    5. Når sukkeret er helt smeltet og karameliseringen har fået en gylden brun farve tilsættes det varme vand gradvist.
    6. Tilsæt kun MEGET LIDT vand ad gangen, og sørg for at røre grundigt imens vandet hældes i.
    7. Når alt vandet er tilsat tænder du for varmen og lad karamel siruppen koge i ca. 15 min.
    8. Kontrollér hvor meget væsken er kogt ind. Der skal ca. være 7-7,5 dl.
    9. Kog væsken indtil du når denne mængde (gerne mindre).
    10. Tilsæt evt. vand op til 7 dl, hvis der er fordampet for meget.
    11. Når karamelsiruppen har fået en mørk og ikke for tyk konsistens er den færdig.
    12. Opbevar karamel siruppen i et lufttæt glas eller flaske, da man risikerer krystalisering hvis der fordamper for meget væske.

Noter

Pas på...
- at sukkeret ikke brænder på.
- at du ikke sprøjter med varm karamel (DET GØR ONDT!)
- at du rører konstant i sukkermassen, så den ikke stivner i klumper.

Information

Type
Likør
Holdbarhed
1 uge
Mængde
ca. 0,7 dl
Kategorier

Bedøm opskriften