Denne sirup bruges bla. i cocktailen The Moroccan Cocktail, hvor den sammen med granatæblelikør giver en eksotisk smag. Kardemommesirup er også rigtig velegnet i kaffe, hvis man ønsker en mellemøstlig inspireret kaffe såsom Tyrkisk eller Arabisk kaffe.
Om kardemommesirup
Type: | Sirup |
Oprindelse: | Ukendt |
Holdbarhed: | ca. 6 måneder |
Mængde: | ca. 3 dl |
Opskrift på kardemommesirup
Ingredienser
- 2,5 dl sukker
- 2,5 dl vand
- 3 spsk. hele kardemommefrø
Fremgangsmåde
- Bring vandet i kog og hæld kardemommefrø i.
- Lad det koge et par minutter, og rør derefter sukkeret i indtil det er helt opløst.
- Fjern siruppen fra varmen og lad det køle af.
- Lad det stå i køleskabet i 3 dage, og filtrer herefter kardemommefrøene fra.
- Kan nydes herefter.
Kommentarer
Ingen.