cropped-logo.png
  • Nyheder
  • Guides
    • Lær at lave likør
    • Baser & ingredienser
    • Redskaber til at lave likør
    • Urtelikører
    • Kendte likører
  • Likører
    • Alle opskrifter
    • Billig likør
    • Bitter
    • Blomsterlikør
    • Cremelikør
    • Fra haven
    • Frugtlikør
    • Honninglikør
    • Nøddelikør
    • Special likør
  • Sirupper
  • Cocktails
  • Mad
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Bidrag
    • Om mig

Falernum

Sirup  /  10. maj 2013
Ingen bedømmelser endnu.

Falernum er en sød sirup fra Caribien som ofte bruges i tropiske cocktails. Smagen er præget af mandel og nelliker, og Falernum kan både være med og uden alkohol. Navnet stammer fra en gammel romersk vin; Falernian. Denne sirup findes næsten ikke i detailhandlen i Danmark, men den er nem at lave selv. Her får I en opskrift med alkohol, men denne kan udelades.

falernum

Om falernum

Type:Sirup
Oprindelse:Caribien (Romerriget)
Holdbarhed:ca. 1 år
Mængde:

Opskrift på falernum

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 30 kryddernelliker
  • 1,5 dl hvid rom
  • 8 lime
  • 1 dl vand
  • 1,5 dl sukker

Fremgangsmåde

  1. Varm ovnen op til 200 C grader og bag mandlerne på en bageplade i ca. 5 min., indtil de begynder at få en mørk farve. Pas på de ikke brænder på.
  2. Lad dem køle af inden brug.
  3. Tilsæt de bagte mandler og nelliker i et sylteglas og hæld rommen i. Ryst grundigt og stil blandingen til lagring i 1 dage. Hvis du ønsker en kraftigere smag af nelliker, lader du blandingen lagre i 2 dage.
  4. Skræl limefrugterne så det hvide ikke kommer med. Gem 4 af limefrugterne til senere.
  5. Tilsæt limeskrællerne til sylteglasset. Hvis du ønsker andre krydderier tilsat gøres dette nu.
  6. Lad blandingen lagre endnu 1 dag, og filtrer den herefter igennem et klæde.
  7. De 4 limefrugter som var tilovers presses nu, og saften hældes i en gryde. Tilsæt vand og sukker og lad det varme op under medium blus.
  8. Kog indtil sukkeret er helt opløst, ca. 5 min.
  9. Lad siruppen køle af, og hæld den herefter sammen med mandel- og nellikeblandingen.
  10. Filtrer den endnu en gang og lad den lagre yderligere 12 timer inden anvendelse.

Kommentarer

Ingen.

Bedøm opskriften

Ingredienser

  • lime
  • mandel
  • nelliker
  • rom
  • sirup

Lignende opskrifter


Rosensirup

Grenadine

Kardemommesirup

Eukalyptus sirup

Tonic Sirup

Ingefærsirup

Æblesirup

Grøn te sirup

Indlægsnavigation

Grøn te sirup
Lavendelsirup

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ingredienser

  • allehåndebær
  • anis
  • appelsin
  • chokolade
  • citron
  • cocktail
  • cognac
  • flormelis
  • flødeskum
  • gin
  • hindbær
  • honning
  • hvidvin
  • ingefær
  • jordbær
  • kaffe
  • kamille
  • kanel
  • kardemomme
  • kirsebær
  • koriander
  • lavendel
  • lime
  • løg
  • mandarin
  • mandel
  • mel
  • muskatnød
  • mynte
  • mælk
  • nelliker
  • rom
  • rosmarin
  • rødvin
  • rørsukker
  • salvie
  • sirup
  • smør
  • sødmælk
  • valnød
  • vanille
  • vodka
  • whiskey
  • æble
  • æg

Bedømmelser

1 karamel-sirup Karamel sirup til kaffe
5/5 (5)
2 guignolet Guignolet
5/5 (2)
3 kamillelikor Kamillelikør
5/5 (2)

Sider

  • Guide til hjemmelavet likør
  • Guide til kendte likører
  • Nyhedsbrev
  • Fortrolighedspolitik
  • Sitemap
  • Kontakt
  • Jesper Agermose Hansen
  • Elara theme edited by Jesper Agermose Hansen