Likørbryggeriet

Falernum

Ingen bedømmelser endnu.

Falernum er en sød sirup fra Caribien som ofte bruges i tropiske cocktails. Smagen er præget af mandel og nelliker, og Falernum kan både være med og uden alkohol. Navnet stammer fra en gammel romersk vin; Falernian. Denne sirup findes næsten ikke i detailhandlen i Danmark, men den er nem at lave selv. Her får I en opskrift med alkohol, men denne kan udelades.

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 30 kryddernelliker
  • 1,5 dl hvid rom
  • 8 lime
  • 1 dl vand
  • 1,5 dl sukker

Fremgangsmåde

  1. Varm ovnen op til 200 C grader og bag mandlerne på en bageplade i ca. 5 min., indtil de begynder at få en mørk farve. Pas på de ikke brænder på.
  2. Lad dem køle af inden brug.
  3. Tilsæt de bagte mandler og nelliker i et sylteglas og hæld rommen i. Ryst grundigt og stil blandingen til lagring i 1 dage. Hvis du ønsker en kraftigere smag af nelliker, lader du blandingen lagre i 2 dage.
  4. Skræl limefrugterne så det hvide ikke kommer med. Gem 4 af limefrugterne til senere.
  5. Tilsæt limeskrællerne til sylteglasset. Hvis du ønsker andre krydderier tilsat gøres dette nu.
  6. Lad blandingen lagre endnu 1 dag, og filtrer den herefter igennem et klæde.
  7. De 4 limefrugter som var tilovers presses nu, og saften hældes i en gryde. Tisæt vand og sukker og lad det varme op under medium blus.
  8. Kog indtil sukkeret er helt opløst, ca. 5 min.
  9. Lad siruppen køle af, og hæld den herefter sammen med mandel- og nellikeblandingen.
  10. Filtrer den endnu en gang og lad den lagre yderligere 12 timer inden anvendelse.

Information

Type
Likør
Oprindelsesland
Caribien
Lagringstid
12 timer
Holdbarhed
1 måned
Mængde
ca. 0,5 liter
Kategorier

Bedøm opskriften