Falernum er en sød sirup fra Caribien som ofte bruges i tropiske cocktails. Smagen er præget af mandel og nelliker, og Falernum kan både være med og uden alkohol. Navnet stammer fra en gammel romersk vin; Falernian. Denne sirup findes næsten ikke i detailhandlen i Danmark, men den er nem at lave selv. Her får I en opskrift med alkohol, men denne kan udelades.
Om falernum
Type: | Sirup |
Oprindelse: | Caribien (Romerriget) |
Holdbarhed: | ca. 1 år |
Mængde: |
Opskrift på falernum
Ingredienser
- 100 g mandler
- 30 kryddernelliker
- 1,5 dl hvid rom
- 8 lime
- 1 dl vand
- 1,5 dl sukker
Fremgangsmåde
- Varm ovnen op til 200 C grader og bag mandlerne på en bageplade i ca. 5 min., indtil de begynder at få en mørk farve. Pas på de ikke brænder på.
- Lad dem køle af inden brug.
- Tilsæt de bagte mandler og nelliker i et sylteglas og hæld rommen i. Ryst grundigt og stil blandingen til lagring i 1 dage. Hvis du ønsker en kraftigere smag af nelliker, lader du blandingen lagre i 2 dage.
- Skræl limefrugterne så det hvide ikke kommer med. Gem 4 af limefrugterne til senere.
- Tilsæt limeskrællerne til sylteglasset. Hvis du ønsker andre krydderier tilsat gøres dette nu.
- Lad blandingen lagre endnu 1 dag, og filtrer den herefter igennem et klæde.
- De 4 limefrugter som var tilovers presses nu, og saften hældes i en gryde. Tilsæt vand og sukker og lad det varme op under medium blus.
- Kog indtil sukkeret er helt opløst, ca. 5 min.
- Lad siruppen køle af, og hæld den herefter sammen med mandel- og nellikeblandingen.
- Filtrer den endnu en gang og lad den lagre yderligere 12 timer inden anvendelse.
Kommentarer
Ingen.