Lavendelsirup giver en lækker aromatisk smag til cocktails og får dig til at tænke på forår. For at opnå det bedste resultat bør du gå efter blomster som er blevet helt lilla, men stadig er lukkede. Tørret lavendel findes i de fleste urtebutikker. Som sødemiddel kan du også bruge honning.
Om lavendelsirup
Type: | Sirup |
Oprindelse: | Ukendt |
Holdbarhed: | ca. 6 måneder |
Mængde: | ca. 5 dl |
Opskrift på lavendelsirup
Ingredienser
- 2,5 dl vand
- 2,5 dl sukker
- 3 spsk. friske eller tørrede lavendel blomster
Fremgangsmåde
- Kog vandet op i en gryde og tilsæt lavendelblomsterne.
- Rør sukkeret i indtil det er helt opløst.
- Skru ned for varmen og lad det simre i 5 min.
- Fjern gryden fra varmen og lad siruppen køle af.
- Filtrer blomsterne fra og hæld siruppen på flaske.
- Opbevar det i køleskabet.
Kommentarer
Ingen.