Denne cedar- honningsirup er yderst velegnet i whiskey cocktails. Dens krydrede smag af cedar fungerer godt sammen med smagen af mørke alkoholtyper. Brug f.eks cedar- honningsirup i drinken “An Apple a Day“, som både indeholder whiskey og sherry.
Om ceder-honningsirup
Type: | Sirup |
Oprindelse: | Ukendt |
Holdbarhed: | ca. 6 måneder |
Mængde: | ca. 4 dl |
Opskrift på cedar-honningsirup
Ingredienser
- 250 ml honning
- 250 ml vand
- 60 g kryddernelliker
- 1 stang cedar træ (fåes i urtebutikker og specialforretninger)
Fremgangsmåde
- Opvarm honning og varm i en gryde. Afskum honningblandingen og lad det simre i et par minutter.
- Lad det køle af og hæld det derefter i et sylteglas sammen med nellikerne og cedar stangen.
- Stil blandingen til lagring, et mørkt og køligt sted i mindst 24 timer. For en kraftigere smag af cedartræ stilles der til lagring i 5-7 dage.
- Filtrer herefter blandingen igennem en si.
Kommentarer
Ingen.