Denne sirup kan bruges i cocktails hvor den giver en lækker blomsteragtig smag. Smagen er diskret og let aromatisk så den kan bruges i mange forbindelser uden at være for dominerende. Rosenvand som er hovedingrediensen, kan købes i specialbutikker eller bazarer. Brug den evt. i en Rosen Martini, eller mix den med agurk, alkoholfri Chardonnay (eller anden hvidvin) og danskvand for en forfriskende velkomstdrink.
Om rosensirup
Type: | Sirup |
Oprindelse: | Ukendt |
Holdbarhed: | ca. 3 måneder |
Mængde: | ca. 4 dl |
Opskrift på rosensirup
Ingredienser
- 4 dl brun farin (rørsukker el. alm. sukker kan også anvendes)
- 1 dl vand
- 1 dl rosenvand (skal kunne anvendes som fødevare, kig på deklarationen)
Fremgangsmåde
- Kog vand og rosenvand op i en lille gryde.
- Opløs sukkeret i vandet og rør jævnligt imens.
- Når sukkeret er opløst fjernes gryden fra varmen. Jo længere du lader det koge, desto tykkere bliver siruppen.
- Lad det afkøle og hæld siruppen på flaske.
Kommentarer
Ingen.