Hvem kan ikke godt lide et lækkert stykke cheesecake? De flere er der vel ikke tvivl om, men hvad nu hvis cheesecake kunne gøres endnu bedre? Denne opskrift indeholder de famøse kiks Oreo’s, hvilken giver en helt unik smag til cheesecaken.
Om Oreo cheesecake
Type: | Madopskrift |
Oprindelse: | Ukendt |
Hovedbestanddele: | Hasselnøddelikør |
Mængde: | 1 stk. |
Lagringstid: | 12 timer |
Opskrift på Oreo cheesecake
Ingredienser
- 250 g Oreo’s (ca. 18 stk)
- 2 spsk smør
- 250 g blød flødeost
- 2,5 dl sukker
- 1 tsk vanillepulver
- 3 æg
- 80 g chokolade (ikke for mørk)
- 60 ml Hasselnødlikør
Fremgangsmåde
- Varm ovnen op til 165 grader.
- Knus Oreo kiksene og smelt smøret. Bland dem sammen og pres massen i bunden af en springform ca. 23cm i diameter.
- Bag i 10 min.
- Pisk flødeost, sukker og vanille med en el-pisker ved mellem hastighed indtil det er godt blandet.
- Tilsæt 1 æg ad gangen, ved lav hastighed indtil disse er pisket i.
- Tilsæt smeltet chokolade og hasselnødlikør.
- Hæld blandingen over kikse-blandingen og bag i springform i 60-65 min. eller indtil midten er fast.
- Løs kagen fra formen med en kniv eller spatel og lad kagen køle af inden formens sider afmonteres.
- Stil cheesecaken i køleskabet i mindst 4 timer, eller natten over inden servering.
Kommentarer
Ingen.