Lækre kødboller med masser af smag. Hvis du savner nogle spændende kødboller til din pastaret, så har du her et glimrende alternativ. Retten har en kraftig og sød smag pga. Drambuie og honning som passer perfekt sammen. Derudover giver citrusfrugter dem en frisk eftersmag.
Om drambuie kødboller
Type: | Madopskrift |
Oprindelse: | Ukendt |
Hovedbestanddele: | Drambuie |
Mængde: | 3 personer |
Tilberedningstid: | 1 time |
Opskrift på drambuie kødboller
Ingredienser
Til 24 kødboller:
- 1 løg
- 500 g finthakket oksekød
- 1,5 dl friske brødkrummer
- 1 æg
- 1 tsk. salt
- 1/4 tsk. peber
- 1 spsk. mel
- 2,5 dl. appelsinjuice
- 1½ tsk. citron saft
- ½ dl Drambuie
- ½ dl honning
- 1 appelsin (revet skal)
Fremgangsmåde
- Opvarm ovnen til 180 C grader.
- Bland løg, oksekød, brødkrummer, æg, salt og peber i en skål og rør det godt sammen til en fars.
- Form farsen til ca. 2,5 cm store kødboller og placer dem i et ovnfast fad (ca. 25×35 cm).
- Hæld en smule af appelsinjuicen i en lille gryde (uden varme) og pisk melet i, indtil det når en jævnt konsistens.
- Tilsæt resten af appelsinjuicen, citronsaft, Drambuie og honning.
- Varm grydens indhold op til det begynder at koge og rør jævnligt.
- Fordel og pensel glaseringen udover kødbollerne og sæt dem i ovnen i ca. 25 minutter.
- Pensel dem evt. et par gange imens.
Kommentarer
Pynt med revet appelsinskal.