Ja, det er måske meget nemt at købe friturestegt kylling i supermarkedet, men det er nu meget sjovere og bedre at lave dem selv. Specielt hvis man kan få lov til at bruge sin Kaffelikør i madlavningen. Server denne ret med pommes frites, en bagekartoffel eller noget helt andet.
Om cremede kyllingevinger
Type: | Madopskrift |
Oprindelse: | Ukendt |
Hovedbestanddele: | Kaffelikør |
Mængde: | 2 personer |
Tilberedningstid: | 1 time |
Opskrift på cremede kyllingevinger
Ingredienser
- 2 spsk. smør
- 3 dl finthakket løg
- 2 fed hakket hvidløg
- 3/4 tsk. chilipulver
- 1 tsk. spidskommen
- 1 1/4 dl Kaffelikør
- 2 dråber chilisauce
- 2 tsk. Worcestershire sauce
- 2,5 dl barbecue sauce
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. blomsterhonning
- 20 kyllingevinger/kyllingeinderfilet
Fremgangsmåde
- Smelt smørret i en gryde.
- Tilsæt løg og hvidløg, og lad det simre i 3 minutter.
- Tilsæt chilipulver og spidskommen.
- Hæld Kaffelikøren i og lad det koge ind så der kun er halvt så meget væske.
- Lad det simre yderligere et par minutter under konstant omrøring.
- Tilsæt chilisauce, worcestershire sauce, barbecue sauce og salt.
- Lad det simre 5 minutter, og fjern herefter gryden fra varmen.
- Rør honningen i, og stil det til afkøling.
- Klargør kyllingen og fjern evt. stykker af fedt og skind.
- Marinér kyllingen i den afkølede krydderiblanding i 1 time ved stuetemperatur, eller i køleskabet natten over.
- Tænd oven på 200 C grader.
- Læg de marinerede kyllingevinger i en bradepande og drys dem med salt og peber.
- Gem den resterende marinade.
- Stil bradepanden i ovnen og lad dem stege i knap 5 minutter.
- Vend kyllingen og pensel dem med den resterende marinade.
- Skrue ovnen ned på 180 C grader og lad kyllingen stege i 15 minutter til de er sprøde og lækre.
Kommentarer
Kilde: www.food.com