cropped-logo.png
  • Nyheder
  • Guides
    • Lær at lave likør
    • Baser & ingredienser
    • Redskaber til at lave likør
    • Urtelikører
    • Kendte likører
  • Likører
    • Alle opskrifter
    • Billig likør
    • Bitter
    • Blomsterlikør
    • Cremelikør
    • Fra haven
    • Frugtlikør
    • Honninglikør
    • Nøddelikør
    • Special likør
  • Sirupper
  • Cocktails
  • Mad
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Bidrag
    • Om mig

Tysk kirsebærtærte

Dessert, Mad  /  13. februar 2014
5/5 (1)

Denne tyske opskrift på kirsebærtærte består af lækre hjemmebagte bunde, og et cremet fyld. Denne type kirsebærtærte stammer fra Schwarzwald i Tyskland, hvor man også producerer likøren ‘Kirschwasser’, som ofte bruges i disse tærter.

kirsebærtærte

Om tysk kirsebærtærte

Type:Madopskrift
Oprindelse:Schwarzwald, Tyskland
Hovedbestanddele:Kirsebærlikør
Mængde:1 stk.
Tilberedningstid:1,5 time

Opskrift på tysk kirsebærtærte

Ingredienser

Ingredienser til kagebund

  • 6 store æg
  • 250 g mel
  • 100 g madlavningschokolade
  • 2 spsk Kirsebærlikør
  • 250 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker

Ingredienser til fyld

  • 350 g flormelis
  • 1 stort æg
  • 100 g smør
  • 2 spsk Kirsebærlikør

Ingredienser til topping

  • 5 dl syltede kirsebær
  • 5 dl flødeskum
  • 100 g revet mørk chokolade
  • 2 spsk flormelis

Fremgangsmåde

Bund

  1. Pisk æg, sukker og vanille sammen indtil konsistensen er luftig.
  2. Bland mel i blandingen.
  3. Del blandingen i 3 portioner og tilsæt smeltet chokolade i 2 af portionerne. I den sidste portion blandes Kirsebærlikøren.
  4. Fordel blandingerne i 3 stk. 20×20 cm brandepander.
  5. Bag dem i ovnen ved 180 C i 15 minutter.
  6. Lad dem køle af i 5 minutter, evt. på en bagerist.

Fyld

  1. Pisk sukker og smør sammen.
  2. Tilsæt æggeblommen fra ægget og pisk indtil konsistensen er luftig (3-5 minutter).
  3. Bland Kirsebærlikøren i.

Samling

  1. Læg en chokolade bund på et fad eller tallerken.
  2. Dæk toppen med halvdelen af fyldet.
  3. Fordel 2 dl af de syltede kirsebær over fyldet.
  4. Læg herefter kirsebærbunden ovenpå.
  5. Gentag processen med fyld og kirsebær.
  6. Læg sidste chokolade lag på toppen.
  7. Bland flormelis med flødeskum og dæk sider og top med flødeskumsblandingen.
  8. Strø revet chokolade udover top og sider og pynt kagens top med resten af kirsebærrene.
  9. Brug evt. den resterende revede chokolade og flødeskum til at pynte med.
  10. Stilles herefter til afkøling indtil den serveres.

Kommentarer

Ingen.

Bedøm opskriften

Ingredienser

  • æg
  • chokolade
  • flormelis
  • flødeskum
  • kirsebær
  • mel
  • smør
  • vanille

Lignende opskrifter


Drambuie og honning glaserede kødboller

Cremede kyllingevinger

Sommerbudding med hindbærlikør

Myntekødboller med ouzo

Oreo cheesecake med hasselnøddelikør

Cassata Riviera – Italiensk flødekage

Dessertsauce med likør

Glaserede gulerødder med ingefær og appelsinlikør

Indlægsnavigation

Cassata Riviera – Italiensk flødekage
Boozy Brownies

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ingredienser

  • allehåndebær
  • anis
  • appelsin
  • chokolade
  • citron
  • cocktail
  • cognac
  • flormelis
  • flødeskum
  • gin
  • hindbær
  • honning
  • hvidvin
  • ingefær
  • jordbær
  • kaffe
  • kamille
  • kanel
  • kardemomme
  • kirsebær
  • koriander
  • lavendel
  • lime
  • løg
  • mandarin
  • mandel
  • mel
  • muskatnød
  • mynte
  • mælk
  • nelliker
  • rom
  • rosmarin
  • rødvin
  • rørsukker
  • salvie
  • sirup
  • smør
  • sødmælk
  • valnød
  • vanille
  • vodka
  • whiskey
  • æble
  • æg

Bedømmelser

1 karamel-sirup Karamel sirup til kaffe
5/5 (5)
2 guignolet Guignolet
5/5 (2)
3 kamillelikor Kamillelikør
5/5 (2)

Sider

  • Guide til hjemmelavet likør
  • Guide til kendte likører
  • Nyhedsbrev
  • Fortrolighedspolitik
  • Sitemap
  • Kontakt
  • Jesper Agermose Hansen
  • Elara theme edited by Jesper Agermose Hansen