Denne tyske opskrift på kirsebærtærte består af lækre hjemmebagte bunde, og et cremet fyld. Denne type kirsebærtærte stammer fra Schwarzwald i Tyskland, hvor man også producerer likøren ‘Kirschwasser’, som ofte bruges i disse tærter.
Om tysk kirsebærtærte
Type: | Madopskrift |
Oprindelse: | Schwarzwald, Tyskland |
Hovedbestanddele: | Kirsebærlikør |
Mængde: | 1 stk. |
Tilberedningstid: | 1,5 time |
Opskrift på tysk kirsebærtærte
Ingredienser
Ingredienser til kagebund
- 6 store æg
- 250 g mel
- 100 g madlavningschokolade
- 2 spsk Kirsebærlikør
- 250 g sukker
- 1 tsk vanillesukker
Ingredienser til fyld
- 350 g flormelis
- 1 stort æg
- 100 g smør
- 2 spsk Kirsebærlikør
Ingredienser til topping
- 5 dl syltede kirsebær
- 5 dl flødeskum
- 100 g revet mørk chokolade
- 2 spsk flormelis
Fremgangsmåde
Bund
- Pisk æg, sukker og vanille sammen indtil konsistensen er luftig.
- Bland mel i blandingen.
- Del blandingen i 3 portioner og tilsæt smeltet chokolade i 2 af portionerne. I den sidste portion blandes Kirsebærlikøren.
- Fordel blandingerne i 3 stk. 20×20 cm brandepander.
- Bag dem i ovnen ved 180 C i 15 minutter.
- Lad dem køle af i 5 minutter, evt. på en bagerist.
Fyld
- Pisk sukker og smør sammen.
- Tilsæt æggeblommen fra ægget og pisk indtil konsistensen er luftig (3-5 minutter).
- Bland Kirsebærlikøren i.
Samling
- Læg en chokolade bund på et fad eller tallerken.
- Dæk toppen med halvdelen af fyldet.
- Fordel 2 dl af de syltede kirsebær over fyldet.
- Læg herefter kirsebærbunden ovenpå.
- Gentag processen med fyld og kirsebær.
- Læg sidste chokolade lag på toppen.
- Bland flormelis med flødeskum og dæk sider og top med flødeskumsblandingen.
- Strø revet chokolade udover top og sider og pynt kagens top med resten af kirsebærrene.
- Brug evt. den resterende revede chokolade og flødeskum til at pynte med.
- Stilles herefter til afkøling indtil den serveres.
Kommentarer
Ingen.