En skøn frugtdessert som er nem og hurtig at lave. Et strejf af appelsin giver desserten en frisk smag, som nemt kan erstattes af andre typer frugt.
Om jordbærdessert
Type: | Madopskrift |
Oprindelse: | Ukendt |
Hovedbestanddele: | Drambuie, Irish Cream |
Mængde: | 4 personer |
Tilberedningstid: | 30 min. |
Opskrift på jordbærdessert
Ingredienser
Marinerede jordbær
- 250g halve jordbær
- 1 spsk sukker
- 3½ spsk friskpresset appelsinsaft
Jordbæryoghurt
- 1 dl yoghurt
- 250 g halve jordbær
- 1 spsk Drambuie el. Irish Cream
Fremgangsmåde
- Marinerede jordbær: Kom jordbærrene i en skål. Drys sukker ved og hæld appelsinsaft over. Lad jordbærrene trække tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
- Jordbæryoghurt: Hæld yoghurten i en skål og vend jordbærrene i. Lad blandingen stå tildækket i køleskabet i ca. 25 min.
- Ved serveringen: Smag jordbæryoghurten til med whiskylikør. Læg de marinerede jordbær i bunden af en glasskål og fordel yoghurtblandingen derover.
Kommentarer
Kilde : Karolines Køkken