Cassata Riviera er en italiensk specialitet fra Sicilien, som førhen oftest blevet serveret i November til April. Her producerer fårene mest mælk og man kunne anvende alverdens frostne frugter. Denne kage kan pyntes på et utal af måder, så brug din fantasi. Den serveres ofte til bryllupper.
Om cassata riviera
Type: | Madopskrift |
Oprindelse: | Sicilien, Italien |
Hovedbestanddele: | Appelsinlikør, Triple Sec |
Mængde: | 1 stk. |
Tilberedningstid: | 10 timer |
Opskrift på cassata riviera
Ingredienser
- 350g ricotta ost
- 3 spsk sukker
- 5 dl flødeskum
- 1,25 dl Appelsinlikør el. Triple Sec
- ½ tsk revet appelsinskal (økologisk)
- ½ dl chokolade i stykker
- 3 spsk appelsinskal i strimler
- 24 ladyfingers (findes bla. i Føtex)
- 3 spsk flormelis
Fremgangsmåde
- Brug en håndmixer og pisk ricotta og sukker i en skål ved lav hastighed.
- Pisk gradvist halvdelen af flødeskummet, likør og appelsinskal i.
- Rør chokolade og appelsinstrimler i med en ske og stil det til side.
- Del ladyfingers i 2 stykker og læg dæk bunden af en 1,5 ltr. skål eller fad med 1/3 af ladyfingers.
- Fordel 1/3 del af ricotta blandingen over ladyfingers bunden og læg endnu et lag af ladyfingers ovenpå.
- Gentag dette endnu en gang.
- Når sidste lag er lagt på, presses massen forsigtigt ned så overfladen bliver jævn.
- Dæk til med plastic folio og stil til køl i mindst 4 timer eller natten over.
- For at få kagen ud af formen kan du bruge en metal spatel langs kanten for at løsne den fra formen.
- Pisk den resterende flødeskum med flormelis indtil blandingen er fast nok til at den kan blive i skålen, selvom den vendes på hovedet.
- Glasér kagen med flødeskum (også på siderne), og pynt evt. med bær, mynte eller chokolade drys.
- Stil i køleskabet i 4 timer og servér.
Kommentarer
Bør skæres med en skarp kniv.