cropped-logo.png
  • Nyheder
  • Guides
    • Lær at lave likør
    • Kendte likører
  • Likører
    • Alle opskrifter
    • Billig likør
    • Bitter
    • Blomsterlikør
    • Cremelikør
    • Fra haven
    • Frugtlikør
    • Honninglikør
    • Nøddelikør
    • Special likør
  • Sirupper
  • Cocktails
  • Mad
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Bidrag
    • Om mig

Cassata Riviera – Italiensk flødekage

Dessert, Mad  /  12. februar 2014
Ingen bedømmelser endnu.

Cassata Riviera er en italiensk specialitet fra Sicilien, som førhen oftest blevet serveret i November til April. Her producerer fårene mest mælk og man kunne anvende alverdens frostne frugter. Denne kage kan pyntes på et utal af måder, så brug din fantasi. Den serveres ofte til bryllupper.

Hjælp Likørbryggeriet med at lave flere gratis opskrifter!

mobilepay-logo

Send os et valgfrit bidrag, så støtter du vedligeholdelse og den fortsatte udvikling af opskrifter.

cassata-riviera

Om cassata riviera

Type:Madopskrift
Oprindelse:Sicilien, Italien
Hovedbestanddele:Appelsinlikør, Triple Sec
Mængde:1 stk.
Tilberedningstid:10 timer

Opskrift på cassata riviera

Ingredienser

  • 350g ricotta ost
  • 3 spsk sukker
  • 5 dl flødeskum
  • 1,25 dl Appelsinlikør el. Triple Sec
  • ½ tsk revet appelsinskal (økologisk)
  • ½ dl chokolade i stykker
  • 3 spsk appelsinskal i strimler
  • 24 ladyfingers (findes bla. i Føtex)
  • 3 spsk flormelis

Fremgangsmåde

  1. Brug en håndmixer og pisk ricotta og sukker i en skål ved lav hastighed.
  2. Pisk gradvist halvdelen af flødeskummet, likør og appelsinskal i.
  3. Rør chokolade og appelsinstrimler i med en ske og stil det til side.
  4. Del ladyfingers i 2 stykker og læg dæk bunden af en 1,5 ltr. skål eller fad med 1/3 af ladyfingers.
  5. Fordel 1/3 del af ricotta blandingen over ladyfingers bunden og læg endnu et lag af ladyfingers ovenpå.
  6. Gentag dette endnu en gang.
  7. Når sidste lag er lagt på, presses massen forsigtigt ned så overfladen bliver jævn.
  8. Dæk til med plastic folio og stil til køl i mindst 4 timer eller natten over.
  9. For at få kagen ud af formen kan du bruge en metal spatel langs kanten for at løsne den fra formen.
  10. Pisk den resterende flødeskum med flormelis indtil blandingen er fast nok til at den kan blive i skålen, selvom den vendes på hovedet.
  11. Glasér kagen med flødeskum (også på siderne), og pynt evt. med bær, mynte eller chokolade drys.
  12. Stil i køleskabet i 4 timer og servér.

Kommentarer

Bør skæres med en skarp kniv.

Bedøm opskriften

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ingredienser

  • appelsin
  • chokolade
  • flormelis
  • flødeskum
  • ladyfingers
  • ricotta

Lignende opskrifter


Boozy Brownies

Tysk kirsebærtærte

Drambuie og honning glaserede kødboller

Oreo cheesecake med hasselnøddelikør

Indlægsnavigation

Oreo cheesecake med hasselnøddelikør
Tysk kirsebærtærte

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ingredienser

  • allehåndebær
  • anis
  • appelsin
  • basilikum
  • bergamot
  • chokolade
  • citron
  • citronmelisse
  • cocktail
  • cognac
  • enebær
  • estragon
  • flormelis
  • flødeskum
  • hindbær
  • honning
  • hvidvin
  • ingefær
  • kaffe
  • kamille
  • kanel
  • kardemomme
  • kirsebær
  • koriander
  • lime
  • mandarin
  • mandel
  • mel
  • muskatnød
  • mynte
  • mælk
  • nelliker
  • rom
  • rosmarin
  • rødvin
  • rørsukker
  • salvie
  • sirup
  • smør
  • sødmælk
  • vanille
  • vodka
  • whiskey
  • æble
  • æg

Bedømmelser

1 rønnebærlikør Rønnebærlikør
5/5 (2)
2 chokoladelikør Cremet chokoladelikør
5/5 (1)
3 valnøddelikør Valnøddelikør - Tentoura
5/5 (1)

Sider

  • Guide til hjemmelavet likør
  • Guide til kendte likører
  • Nyhedsbrev
  • Fortrolighedspolitik
  • Sitemap
  • Kontakt
  • Jesper Agermose Hansen
  • Elara theme edited by Jesper Agermose Hansen