cropped-logo.png
  • Nyheder
  • Guides
    • Lær at lave likør
    • Baser & ingredienser
    • Redskaber til at lave likør
    • Urtelikører
    • Kendte likører
  • Likører
    • Alle opskrifter
    • Billig likør
    • Bitter
    • Blomsterlikør
    • Cremelikør
    • Fra haven
    • Frugtlikør
    • Honninglikør
    • Nøddelikør
    • Special likør
  • Sirupper
  • Cocktails
  • Mad
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Bidrag
    • Om mig

Myntekødboller med ouzo

Mad, Måltid  /  10. maj 2013
Ingen bedømmelser endnu.

En rigtig græsk opskrift på lækre kødboller. Server dem evt. med tzatziki og græske kartofler. Hvis du gerne vil fuldføre det græske tema kan du evt. drikke Hypocras el. Tentoura til.

Hjælp Likørbryggeriet med at lave flere gratis opskrifter!

mobilepay-logo

Send os et valgfrit bidrag, så støtter du vedligeholdelse og den fortsatte udvikling af opskrifter.

mynte-kodboller

Om myntekødboller med ouzo

Type:Mad
Oprindelse:Grækenland
Hovedbestanddele:Anisette, Ouzo
Mængde:2 personer
Tilberedningstid:1,5 time

Opskrift på myntekødboller med ouzo

Ingredienser

  • 2 skiver (hjemmelavet) brød, uden skorper og i små stykker
  • 60 ml ouzo eller Anisette
  • 90 ml olivenolie
  • 125 ml finthakket løg
  • 450 g hakket oksekød el. lammekød
  • 1 æg
  • 1 spsk. finthakkede mynteblade el. 5 ml tørret mynte
  • 1 fed hvidløg
  • 2 ml oregano
  • salt og peber
  • 1 dl mel

Fremgangsmåde

  • Lad brødet suge i alkoholen i mindst 5 minutter.
  • Varm halvdelen af olien i en pande ved medium temperatur og steg løgene indtil de er gennemsigtige.
  • Fjern løgene og hæld dem i en stor skål.
  • Klem alkoholen ud af brødet og tilsæt brødet til skålen med løg. Alkoholen kan smides væk.
  • Tilsæt hakket oksekød, æg, mynte, hvidløg, oregano, salt og peber og vend køddejen indtil den er jævn og luftig.
  • Form dejen til små kødboller på størrelse med en valnød, og rul dem herefter i mel så de er jævnt dækkede.
  • Stil kødbollerne i køleskabet i mindst 1 time.
  • Steg herefter kødbollerne i resten af olivenolien, på panden ved høj varm. De skal ca. have 8-10 minutter afhængig af størrelse.

Kommentarer

OBS: Hvis du skal stege mange kødboller, kan du evt. opbevare de stegte kødboller i ovnen ved 200 C, indtil de alle er stegt færdige.

Kilde: www.greek.food.com

Bedøm opskriften

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ingredienser

  • æg
  • hvidløg
  • løg
  • mel
  • mynte
  • oksekød
  • oregano

Lignende opskrifter


Tysk kirsebærtærte

Cremede kyllingevinger

Banan Granita

Oreo cheesecake med hasselnøddelikør

Drambuie og honning glaserede kødboller

Indlægsnavigation

Krydderrejer med hindbærlikør
Glaserede gulerødder med ingefær og appelsinlikør

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ingredienser

  • allehåndebær
  • anis
  • appelsin
  • basilikum
  • bergamot
  • chokolade
  • citron
  • citronmelisse
  • cocktail
  • cognac
  • enebær
  • estragon
  • flormelis
  • flødeskum
  • hindbær
  • honning
  • hvidvin
  • ingefær
  • kaffe
  • kamille
  • kanel
  • kardemomme
  • kirsebær
  • koriander
  • lime
  • mandarin
  • mandel
  • mel
  • muskatnød
  • mynte
  • mælk
  • nelliker
  • rom
  • rosmarin
  • rødvin
  • rørsukker
  • salvie
  • sirup
  • smør
  • sødmælk
  • vanille
  • vodka
  • whiskey
  • æble
  • æg

Bedømmelser

1 kaffelikør Kaffelikør med appelsin
5/5 (5)
2 karamel-sirup Karamel sirup
5/5 (4)
3 ingefaer-sirup Ingefærsirup
5/5 (2)

Sider

  • Guide til hjemmelavet likør
  • Guide til kendte likører
  • Nyhedsbrev
  • Fortrolighedspolitik
  • Sitemap
  • Kontakt
  • Jesper Agermose Hansen
  • Elara theme edited by Jesper Agermose Hansen