cropped-logo.png
  • Nyheder
  • Guides
    • Lær at lave likør
    • Baser & ingredienser
    • Redskaber til at lave likør
    • Urtelikører
    • Kendte likører
  • Likører
    • Alle opskrifter
    • Billig likør
    • Bitter
    • Blomsterlikør
    • Cremelikør
    • Fra haven
    • Frugtlikør
    • Honninglikør
    • Nøddelikør
    • Special likør
  • Sirupper
  • Cocktails
  • Mad
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Bidrag
    • Om mig

Banan Granita

Dessert, Mad  /  29. juli 2013
Ingen bedømmelser endnu.

Granita desserten stammer oprindeligt fra Sicilien og er en halv-frossen is lavet af vand og sukker. Det kan sammenlignes med sorbet. De mest almindelige smagsvarianter er; citron, mandarin, kaffe, mandel og mynte, men her får I en variant med banan. Granita kan også bruges i cocktails.

banan-granita

Om bananlikør granita

Type:Madopskrift
Oprindelse:Sicilien, Italien
Hovedbestanddele:Bananlikør
Mængde:2 personer
Tilberedningstid:4,5 time

Opskrift på bananlikør granita

Ingredienser

  • 300 ml vand
  • 100 ml Bananlikør
  • 15O gram rørsukker
  • 1/2 lime el. citron
  • 3 dråber grøn frugtfarve (eller anden farve efter temperament)

Fremgangsmåde

  1. Hæld vand og rørsukker i en gryde og lad det koge op. Ca. 5 min. eller indtil sukkeret er helt opløst.
  2. Fjern fra kogepladen og lad det køle af.
  3. Tilsæt Bananlikør og pres saften fra citrusfrugten heri. Tilsæt frugtfarve til væsken har en lys grønlig farve.
  4. Afkøl evt. i et koldt vandbad.
  5. Hæld væsken i en fryseboks eller anden plasticbeholder som kan tåle at gå i fryseren.
  6. Lad boksen stå i fryseren i 4 timer. Tag boksen ud hver ½ time og ryst den, for at undgå iskrystaller.
  7. Serveres herefter i et cocktail eller martiniglas.

Kommentarer

Pynt f.eks. med et mynteblad. Du kan også bruge isdessert glas.

Bedøm opskriften

Ingredienser

  • citron
  • frugtfarve
  • lime
  • mynte
  • rørsukker

Lignende opskrifter


Drambuie og honning glaserede kødboller

Myntekødboller med ouzo

Glaserede gulerødder med ingefær og appelsinlikør

Indlægsnavigation

Cremede kyllingevinger
Dessertsauce med likør

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ingredienser

  • allehåndebær
  • anis
  • appelsin
  • chokolade
  • citron
  • cocktail
  • cognac
  • flormelis
  • flødeskum
  • gin
  • hindbær
  • honning
  • hvidvin
  • ingefær
  • jordbær
  • kaffe
  • kamille
  • kanel
  • kardemomme
  • kirsebær
  • koriander
  • lavendel
  • lime
  • løg
  • mandarin
  • mandel
  • mel
  • muskatnød
  • mynte
  • mælk
  • nelliker
  • rom
  • rosmarin
  • rødvin
  • rørsukker
  • salvie
  • sirup
  • smør
  • sødmælk
  • valnød
  • vanille
  • vodka
  • whiskey
  • æble
  • æg

Bedømmelser

1 karamel-sirup Karamel sirup til kaffe
5/5 (5)
2 guignolet Guignolet
5/5 (2)
3 kamillelikor Kamillelikør
5/5 (2)

Sider

  • Guide til hjemmelavet likør
  • Guide til kendte likører
  • Nyhedsbrev
  • Fortrolighedspolitik
  • Sitemap
  • Kontakt
  • Jesper Agermose Hansen
  • Elara theme edited by Jesper Agermose Hansen