Granita desserten stammer oprindeligt fra Sicilien og er en halv-frossen is lavet af vand og sukker. Det kan sammenlignes med sorbet. De mest almindelige smagsvarianter er; citron, mandarin, kaffe, mandel og mynte, men her får I en variant med banan. Granita kan også bruges i cocktails.
Om bananlikør granita
Type: | Madopskrift |
Oprindelse: | Sicilien, Italien |
Hovedbestanddele: | Bananlikør |
Mængde: | 2 personer |
Tilberedningstid: | 4,5 time |
Opskrift på bananlikør granita
Ingredienser
- 300 ml vand
- 100 ml Bananlikør
- 15O gram rørsukker
- 1/2 lime el. citron
- 3 dråber grøn frugtfarve (eller anden farve efter temperament)
Fremgangsmåde
- Hæld vand og rørsukker i en gryde og lad det koge op. Ca. 5 min. eller indtil sukkeret er helt opløst.
- Fjern fra kogepladen og lad det køle af.
- Tilsæt Bananlikør og pres saften fra citrusfrugten heri. Tilsæt frugtfarve til væsken har en lys grønlig farve.
- Afkøl evt. i et koldt vandbad.
- Hæld væsken i en fryseboks eller anden plasticbeholder som kan tåle at gå i fryseren.
- Lad boksen stå i fryseren i 4 timer. Tag boksen ud hver ½ time og ryst den, for at undgå iskrystaller.
- Serveres herefter i et cocktail eller martiniglas.
Kommentarer
Pynt f.eks. med et mynteblad. Du kan også bruge isdessert glas.