Denne opskrift er opfundet af Paul Cassar som er barmanager på Grand Hotel Excelsior på Malta. Cappuccino Excelsior er både eksotisk og gylden i smagen, og helt klart en kaffedrik som vil falde i de flestes smag. Grand Hotel Excelsior har også mange andre kaffecocktails på menuen som er opfundet af Paul Cassar.
Opskrift på Cappuccino Excelsior
Ingredienser
- 1 kop/shot espresso
- 1 cl mørk rom
- 1 cl Bananlikør
- 1 cl Vanillelikør
- 2,5 dl mælk
- Chokoladesauce
- evt. flødeskum og revet chokolade
Fremgangsmåde
- Dyp kanten af glasset i chokoladesauce og hæld espressoen i glasset.
- Hæld mælk og alkohol sammen og lav det til mælkeskum (ligesom en alm. cappuccino)
- Tilsæt mælkeskummet til espressoen.
- Pynt evt. med et klat flødeskum og et drys chokolade.
Kommentarer
- Denne cocktail serveres bedst i et longdrink- eller martiniglas.