Du har sikkert smagt, eller ihvertfald kender en Irish Coffee. Her en den mexicanske variant, som stammer fra byen Cancun i det sydøstlige Mexico. Oprindelig lavet på Maya kaffe, er denne kaffedelikatesse klart at foretrække efter maden. Imponér dine gæster og server Cancun Coffee istedet for den sædvanlige Irish Coffee.
Om Cancun Coffee
Type: | Cocktail |
Oprindelse: | Mexico |
Glastype: | Kop/Krus |
Redskaber: | Kaffemaskine |
Opskrift på Cancun Coffee
Ingredienser
- 1 lime
- Vanillesukker
- 1 cl Kaffelikør
- 1 cl Anisette
- 2 cl Irish Cream
- 6 cl alm. kaffe el. Maya kaffe (se Kommentarer)
- evt. flødeskum
Fremgangsmåde
- Fugt kanten af koppen/glasset med limefrugten og dyp kanten i sukker.
- Tilsæt alkoholen og fyld op med kaffe.
Kommentarer
- Pynt med flødeskum og evt. en skive appelsin.
Maya-kaffe
Til de af jer der tør ekperimentere med Maya kaffe, så har jeg fremtryllet opskriften her:
En god mørkristet kaffe. Eller gerne den kaffe du plejer at bruge.For hver 3. spsk kaffe du hælder i maskinen, tilsætter du:
- 1/4 tsk. muskatnød
- 1/4 tsk. kanel
- 1/4 tsk. cayennepeber
- Bryg kaffen og smag til med mørk chokolade.