Tonic sirup er ikke kun til gin og tonic. Det er en smart måde at tilføje lidt bitterhed og smag til forskellige drinks og mad. Du kan blande det med vand eller sodavand for at lave drikke, der smager både godt og lidt anderledes. Prøv det også i madlavning – det kan give dine retter en ekstra smagsoplevelse, som folk ikke forventer.
Hvis du ikke drikker alkohol, kan du stadig få glæde af tonic sirup. Brug det til at lave fancy drinks uden alkohol. Det kan give dem en slags voksende smag, som er virkelig dejlig. Og hvis du elsker desserter, så prøv at tilføje lidt tonic sirup til dem. Det kan give dine søde sager en overraskende twist, der smager fantastisk.
Prøv at lege med tonic sirup næste gang, du laver mad eller drikker noget. Det er en simpel måde at tilføre dine kreationer lidt ekstra smag og sjov på.
Om tonic sirup
Type: | Sirup |
Oprindelse: | Ukendt |
Holdbarhed: | ca. 1 år |
Mængde: | ca. 1 ltr. |
Opskrift på tonic sirup
Ingredienser
- 2 økologiske lime
- 2 økologiske citroner
- 1 økologisk appelsin
- 3 citrongræs
- 5-6 stk. hele allehånde
- Kinabark (et par spiseskeer)
- 2-3 stjerneanis
- 700 g rørsukker
- 9 dl vand
- gerne også lidt grapefrugt
Fremgangsmåde
- Skræl citrusfrugter og pres frugtsaften i en skål.
- Skær citrongræs i skrå skiver og tilsæt dem til skålen.
- Tilsæt de resterende krydderier.
- Lad vandet koge op i en gryde.
- Tilsæt kryderriblandingen til vandet og lad det koge ca. 25 min.
- Skru lidt ned for varmen og tilsæt rørsukkeret. Rør indtil sukkeret er opløst.
- Sluk og lad det køle af i 15 min.
- Brug en si og hæld siruppen på flaske/glas.
Kommentarer
Giver lidt under en liter tonic.
Husk at gravide og folk på blodfortynende medicin, ikke skal have stor mængder kinabark.
Opskriften er indsendt af Hans Hente.
“Jeg har taget nogle fotos og skrevet tekst på engelsk her: https://imgur.com/gallery/1xs4FsD“