Denne lækre æblesirup er super i både kaffen eller over pandekager. Ligesom vi i Danmark savner makrel i tomat eller leverpostej når vi er væk i længere tid fra Danmark, så har mange hollændere det på samme måde med æblesirup. I Holland kendes den som appelstroop og i Tyskland som Apfelkraut, som spises på brød. Oftest med en skive ost og med Sauerbraten. I Belgien laves den også i en sødere version, som indeholder pære og æble og kendes som Sirop de Liége.
Om æblesirup
Type: | Sirup |
Oprindelse: | Holland |
Holdbarhed: | ca. 1 år |
Opskrift på æblesirup
Ingredienser
- 1,5 liter friskpresset æblejuice (ikke på koncentrat)
- 1 spsk. citronsaft
- 1 stjerneanis
- 1/4 tsk. kanel
- 1 1/4 dl sukker
Fremgangsmåde
- Hæld æblejuice, citronsaft, anis og kanel i en gryde.
- Kog ved medium varme indtil der kun er ca. 1/4 tilbage. Dette kan tage 1-2 timer.
- Fjern anisen.
- Tilføj sukker og kog indtil sukkeret er opløst.
- Når konsistensen er klistret, men stadig flydende som honning er siruppen færdig.
- Hæld på glas (gerne som kan gå i mikroovn, se kommentar) og gem.
Kommentarer
- Fyld gryden med varm vand for at gøre den ren.
- Hvis siruppen har kogt for meget kan den godt blive lidt hård i glasset. Dette kan klares ved at give den ca. 1 min ved lav effekt i mikroovnen.