Denne lækre æblesirup er en sand favorit, der ikke kun passer perfekt til din morgenkaffe eller dine saftige pandekager, men også vækker nostalgiske følelser hos både danskere og folk fra andre lande. Ligesom vi i Danmark længes efter smagen af makrel i tomat eller en skive leverpostej, når vi er væk fra vores hjemland i længere tid, så har mange hollændere det på samme måde med æblesirup. I Holland er den kendt som appelstroop, og i Tyskland som Apfelkraut, hvor den ofte nydes på et stykke brød, måske sammen med en lækker skive ost og en klassisk Sauerbraten. Men æblesirupens popularitet stopper ikke der; i Belgien er deres version endnu mere sød og lækker, idet den inkluderer både pærer og æbler og går under navnet Sirop de Liége. Denne variation tilføjer en ekstra dimension af sødme og frugtighed, der fortryller ganen og bringer glæde til ethvert måltid. Så uanset om du er i Holland, Tyskland, Belgien eller Danmark, vil æblesirup altid være en elsket del af dit køkken og din kultur, der bringer smil på læben og minder om hjemmet.
Om æblesirup
Type: | Sirup |
Oprindelse: | Holland |
Holdbarhed: | ca. 1 år |
Opskrift på æblesirup
Ingredienser
- 1,5 liter friskpresset æblejuice (ikke på koncentrat)
- 1 spsk. citronsaft
- 1 stjerneanis
- 1/4 tsk. kanel
- 1 1/4 dl sukker
Fremgangsmåde
- Hæld æblejuice, citronsaft, anis og kanel i en gryde.
- Kog ved medium varme indtil der kun er ca. 1/4 tilbage. Dette kan tage 1-2 timer.
- Fjern anisen.
- Tilføj sukker og kog indtil sukkeret er opløst.
- Når konsistensen er klistret, men stadig flydende som honning er siruppen færdig.
- Hæld på glas (gerne som kan gå i mikroovn, se kommentar) og gem.
Kommentarer
- Fyld gryden med varm vand for at gøre den ren.
- Hvis siruppen har kogt for meget kan den godt blive lidt hård i glasset. Dette kan klares ved at give den ca. 1 min ved lav effekt i mikroovnen.