En opgraderet udgave af den klassiske Kir, som normalt laves med hvidvin. Men da champagne næsten hører sig til på Valentins Dag, så har vi fundet Kir Royal. Det er dog ikke kun til Valentinsdag, at Kir Royal kan serveres. Giv glassene en sukkerkant og server Kir Royal, som en lækker velkomstdrink. Den originale Kir kommer oprindeligt at Bourgogne og er opkaldt efter en fransk præst, som ikke kun var en helt under 2. verdenskrig, men også efterfølgende blev borgmester efter krigen. Drikken er lavet til ære for ham og bestod oprindeligt af den lokale hvidvins drue; Aligoté og solbærlikøren Creme de Cassis.
Om Kir Royal
Type: | Cocktail |
Oprindelse: | Frankrig |
Glastype: | Champagneglas |
Redskaber: | Ingen |
Opskrift på Kir Royal
Ingredienser
- 1 del Solbærlikør
- 4 dele tør Champagne
Fremgangsmåde
- Denne cocktail serveres bedst i et champagneglas.
- Hæld solbærlikøren (stuetemperatur) i glasset.
- Fyld op med kølig champagne.
Kommentarer
- Prøv evt. at skifte solbærlikøren ud med Brombærlikør.
- Vær forsigtig med ikke at bruge for meget likør. Det giver en meget sød og næsten sirupagtig konsistens. Drikken skal være gennemsigtig.