Myntekødboller med ouzo

Myntekødboller med ouzo
Ingen bedømmelser endnu.

En rigtig græsk opskrift på lækre kødboller. Server dem evt. med tzatziki og græske kartofler. Hvis du gerne vil fuldføre det græske tema kan du evt. drikke Hypocras el. Tentoura til.

Ingredienser

    • 2 skiver (hjemmelavet) brød, uden skorper og i små stykker
    • 60 ml ouzo eller Anisette
    • 90 ml olivenolie
    • 125 ml finthakket løg
    • 450 g hakket oksekød el. lammekød
    • 1 æg
    • 1 spsk. finthakkede mynteblade el. 5 ml tørret mynte
    • 1 fed hvidløg
    • 2 ml oregano
    • salt og peber
    • 1 dl mel

Fremgangsmåde

    1. Lad brødet suge i alkoholen i mindst 5 minutter.
    2. Varm halvdelen af olien i en pande ved medium temperatur og steg løgene indtil de er gennemsigtige.
    3. Fjern løgene og hæld dem i en stor skål.
    4. Klem alkoholen ud af brødet og tilsæt brødet til skålen med løg. Alkoholen kan smides væk.
    5. Tilsæt hakket oksekød, æg, mynte, hvidløg, oregano, salt og peber og vend køddejen indtil den er jævn og luftig.
    6. Form dejen til små kødboller på størrelse med en valnød, og rul dem herefter i mel så de er jævnt dækkede.
    7. Stil kødbollerne i køleskabet i mindst 1 time.
    8. Steg herefter kødbollerne i resten af olivenolien, på panden ved høj varm. De skal ca. have 8-10 minutter afhængig af størrelse.

Noter

OBS: Hvis du skal stege mange kødboller, kan du evt. opbevare de stegte kødboller i ovnen ved 200 C, indtil de alle er stegt færdige.
Kilde: www.greek.food.com

Information

Type
Likør
Oprindelsesland
Grækenland
Mængde
2 pers.
Base
Kategorier