Tysk kirsebærtærte

Tysk kirsebærtærte
Ingen bedømmelser endnu.

Denne tyske opskrift på kirsebærtærte består af lækre hjemmebagte bunde, og et cremet fyld. Denne type kirsebærtærte stammer fra Schwarzwald i Tyskland, hvor man også producerer likøren ‘Kirschwasser’, som ofte bruges i disse tærter.

Ingredienser

  • Ingredienser til kagebund
    • 6 store æg
    • 250 g mel
    • 100 g madlavningschokolade
    • 2 spsk Kirsebærlikør
    • 250 g sukker
    • 1 tsk vanillesukker
    • Ingredienser til fyld
    • 350 g flormelis
    • 1 stort æg
    • 100 g smør
    • 2 spsk Kirsebærlikør
  • Ingredienser til topping
    • 5 dl syltede kirsebær
    • 5 dl flødeskum
    • 100 g revet mørk chokolade
    • 2 spsk flormelis

Fremgangsmåde

  1. Bund:
    1. Pisk æg, sukker og vanille sammen indtil konsistensen er luftig. Bland mel i blandingen. Del blandingen i 3 portioner og tilsæt smeltet chokolade i 2 af portionerne. I den sidste portion blandes Kirsebærlikøren.
    2. Fordel blandingerne i 3 stk. 20x20 cm brandepander. Bag dem i ovnen ved 180 C i 15 minutes. Lad dem køle af i 5 minutter, evt. på en bagerist.
  2. Fyld:
    1. Pisk sukker og smør sammen. Tilsæt æggeblommen fra ægget og pisk indtil konsistensen er luftig (3-5 minutter). Bland Kirsebærlikøren i.
  3. Samling:
    1. Læg en chokolade bund på et fad eller tallerken. Dæk toppen med halvdelen af fyldet. Fordel 2 dl af de syltede kirsebær over fyldet.
    2. Læg herefter kirsebærbunden ovenpå. Gentag processen med fyld og kirsebær.
    3. Læg sidste chokolade lag på toppen.
    4. Bland flormelis med flødeskum og dæk sider og top med flødeskumsblandingen.
    5. Strø revet chokolade udover top og sider og pynt kagens top med resten af kirsebærrene.
    6. Brug evt. den resterende revede chokolade og flødeskum til at pynte med.
    7. Stilles herefter til afkøling indtil den serveres.

Information

Type
Likør
Oprindelsesland
Tyskland
Kategorier