Sommerbudding med hindbærlikør

Sommerbudding med hindbærlikør
Ingen bedømmelser endnu.

Denne summerbudding opskrift stammer fra TV-kokken Tamasin Day-Lewis – Daniel Day Lewis’ søster – og indeholder masser af friske bær med en dejlig hindbærlikør i en saftig skal af brød med frugtsaft. Perfekt til en varm sommeraften, som dessert til dine gæster eller hvis du bare er vild med frugter. Hvis du ikke selv har lavet din egen hindbærlikør så kan du f.eks. bruge en Bols Raspberry eller hvis du rigtig vil flotte dig – så en lækker fransk Chambord likør.

Ingredienser

    • 675 g hindbær
    • 200 g ribs (modne)
    • 125 g vanille sukker
    • flere skiver af dag-gammel hvidt brød uden skorper
    • 2-3 spiseskeer Hindbærlikør

Fremgangsmåde

    1. Hæld hindbær, ribs og sukker i pande med tyk bund og varm op ved lav temperatur.
    2. Varm blandingen op 3-4 minutter - indtil saften i frugterne begynder af løbe og sukker er opløst. Frugterne må ikke miste deres form eller koge.
    3. Fyld kanten i en buddinge-form med dag-gammelt brød. Sørg for at der ikke er nogle huller.
    4. Fordel frugterne uden saft i formen og lad saften blive i panden indtil videre.
    5. Tilsæt 1-2 spiseskefulde hindbærlikør henover buddingen og lav et top-lag af brød.
    6. Brug en tallerken der passer til formen, som vægt og stil buddingen på køl natten over. Gem frugtsaften fra tidligere.
    7. Lige før servering vendes buddingen ud på en tallerken. Pas på - den kan godt være lidt våd, hvis bærene indeholder meget vand.
    8. Bland resten af hindbærlikøren og frugtsaften og hæld den ud over buddingen.

Noter

Kilde

Information

Type
Likør
Oprindelsesland
Storbritanien
Lagringstid
1 dag
Holdbarhed
1-2 dage i køleskab
Mængde
6 pers.
Kategorier