Banan likør Granita

Banan likør Granita
Ingen bedømmelser endnu.

Granita desserten stammer oprindeligt fra Sicilien og er en halv-frossen is lavet af vand og sukker. Det kan sammenlignes med sorbet. De mest almindelige smagsvarianter er; citron, mandarin, kaffe, mandel og mynte, men her får I en variant med banan. Granita kan også bruges i cocktails.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Noter

Ingredienser

    • 300 ml vand
    • 100 ml Bananlikør
    • 15O grams rørsukker
    • 1/2 lime el. citron
    • 3 dråber grøn frugtfarve (eller anden farve efter temperament)

Fremgangsmåde

    1. Hæld vand og rørsukker i en gryde og lad det koge op. Ca. 5 min. eller indtil sukkeret er helt opløst.
    2. Fjern fra kogepladen og lad det køle af.
    3. Tilsæt Bananlikør og pres saften fra citrusfrugten heri. Tilsæt frugtfarve til væsken har en lys grønlig farve.
    4. Afkøl evt. i et koldt vandbad.
    5. Hæld væsken i en fryseboks eller anden plasticbeholder som kan tåle at gå i fryseren.
    6. Lad boksen stå i fryseren i 4 timer. Tag boksen ud hver ½ time og ryst den, for at undgå iskrystaller.
    7. Serveres herefter i et cocktail eller martiniglas.

Noter

Pynt f.eks. med et mynteblad. Du kan også bruge isdessert glas.

Information

Type
Likør
Oprindelsesland
Italien
Lagringstid
4 timer
Mængde
4 portioner
Kategorier