Cremede kyllingevinger - Likørbryggeriet

Cremede kyllingevinger

Cremede kyllingevinger
Ingen bedømmelser endnu.

Ja, det er måske meget nemt at købe friturestegt kylling i supermarkedet, men det er nu meget sjovere og bedre at lave dem selv. Specielt hvis man kan få lov til at bruge sin Kaffelikør i madlavningen. Server denne ret med pommes frites, en bagekartoffel eller noget helt andet.

Ingredienser

    • 2 spsk. smør
    • 3 dl finthakket løg
    • 2 fed hakket hvidløg
    • 3/4 tsk. chilipulver
    • 1 tsk. spidskommen
    • 1 1/4 dl Kaffelikør
    • 2 dråber chilisauce
    • 2 tsk. Worcestershire sauce
    • 2,5 dl barbecue sauce
    • 1 tsk. salt
    • 2 spsk. blomsterhonning
    • 20 kyllingevinger/kyllingeinderfilet

Fremgangsmåde

    1. Smelt smørret i en gryde.
    2. Tilsæt løg og hvidløg, og lad det simre i 3 minutter.
    3. Tilsæt chilipulver og spidskommen.
    4. Hæld Kaffelikøren i og lad det koge ind så der kun er halvt så meget væske.
    5. Lad det simre yderligere et par minutter under konstant omrøring.
    6. Tilsæt chilisauce, worcestershire sauce, barbecue sauce og salt.
    7. Lad det simre 5 minutter, og fjern herefter gryden fra varmen.
    8. Rør honningen i, og stil det til afkøling.
    9. Klargør kyllingen og fjern evt. stykker af fedt og skind.
    10. Marinér kyllingen i den afkølede krydderiblanding i 1 time ved stuetemperatur, eller i køleskabet natten over.
    11. Tænd oven på 200 C grader.
    12. Læg de marinerede kyllingevinger i en bradepande og drys dem med salt og peber.
    13. Gem den resterende marinade.
    14. Stil bradepanden i ovnen og lad dem stege i knap 5 minutter.
    15. Vend kyllingen og pensel dem med den resterende marinade.
    16. Skrue ovnen ned på 180 C grader og lad kyllingen stege i 15 minutter til de er sprøde og lækre.

Noter

Kilde: www.food.com

Information

Type
Likør
Kategorier