Pinna

Pinna
Ingen bedømmelser endnu.

En ukrainsk opskrift på pinna, som er navnet på de ‘gode’ horilka typer af højere kvalitet. Pinna indeholder sukker og er derfor opfundet efter 1800-tallet, da tidligere kilder kun omtaler brug af honning. Horilka (vodka) blev ofte drukket på landet og var anset som forholdvis billig og kvaliteten var oftest ret lav (25% alkohol), så ofte tilsatte man selv smag.

Ingredienser

  • 1 liter vodka
  • 4 tsk. enebær
  • Citronskal
  • 1/2 spsk. knust ingefær
  • 350 sukker

Fremgangsmåde

  1. Hæld ingredienserne i et sylteglas.
  2. Stil til lagring i 2 uger.
  3. Filtrér.
  4. Smag til med sukkersirup

Noter

Nydes afkølet.

Information

Type
Likør
Oprindelsesland
Ukraine
Lagringstid
2 uger
Mængde
ca. 1,1 ltr.
Base
Vodka