Baileys Irish Cream

Baileys Irish Cream
3/5 (2)

Alle kender Baileys Cream eller Custer’s Cream, men har du nogensinde overvejet at du selv kan lave det? Det er nemmere end du tror at lave hjemmelavet Baileys, og du kan tilpasse den efter dine gæsters og egne smagsløg. Den originale Baileys, som stammer fra Dublin i Irland, er lavet på whiskey, fløde, chokolade (kakao og vanilje), karamel og sukker og blev opfundet ved hjælp af en ganske almindelig håndmixer i 1974. I dag er denne dejlige flødelikør også en af Irlands største exportvarer.
Server en hjemmelavet Baileys med isterninger eller bland den op som cocktails evt. med kaffelikør.

Ingredienser

  • 3,5 dl Irish whiskey (Jameson's er min personlige favorit)
  • 4 dl kondenseret mælk (fåes i Føtex, Bilka el. andre velassorterede varehuse)
  • 1 1/4 tsk. instant kaffepulver (må ikke blandes op i vand)
  • 1,5 dl flødeskum (jo mere pisket, desto mere cremet konsistens)
  • 2 spsk kakao sirup eller 1 spsk kakaopulver
  • <1/2 tsk mandelessens
  • 2 tsk vanillepulver
  • evt. 3 spsk honning (hvis du gerne vil have den lidt sødere)

Fremgangsmåde

  1. Tilsæt alle ingredienser i en blender og blend dem sammen i ca. 30 sekunder.
  2. Hæld hjemmelavet Bailey's på flaske og opbevar den i køleskabet indtil den skal nydes.
  3. Rystes før brug og har en holdbarhed på ca. 2 uger.

Information

Type
Likør
Lagringstid
Ingen
Holdbarhed
2 uger
Mængde
ca. 1 ltr.
Base
Whiskey