Grøn basilikumlikør

Grøn basilikumlikør
Ingen bedømmelser endnu.

En lækker og mild salvielikør med et strejf af basilikum og mynte. Denne basilikumlikør er velegnet i danskvand, tonic eller champagne. Den kan desuden drikkes til ostebord.

Ingredienser

1 fl. vodka (70cl)
2-3 stængler frisk ananassalvie, knust
2-3 stængler frisk salvie, knust
3-4 stængler frisk basilikum, knust
2-3 stængler frisk citron-melisse, knust
1 stængel mynte, knust
Skræl fra 1/4 citron

Sukkersirup:
2 dl sukker
1 dl vand

Fremgangsmåde:

Tilføj ingredienserne til sylteglasset og lad dem lagre i 2 uger.
Tilsæt vodka.
Filtrer og smag til med sukkersirup.
Hældes herefter på flaske, og lagres mørkt yderligere 1 uge.

Noter

Urte champagne opskrift:
1 del urte/basilikumlikør
½ del ingefær sukkersirup (sukkersirup + ingefær)
3 dele champagne eller sekt
Ingefærsukker (1 tsk knust ingefær blandet med 3 tsk sukker, eller efter temperament)
1 skive citron

Hæld ingefærsukker på en tallerken. Fugt champagneglassets kant med citron og stil glasset på hovedet i ingefærsukkeret.
Tilføj likør og ingefærsukkersirup til glasset og derefter champagne.
Pynt evt. med en skive ingefær.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Information

Type
Likør
Kategorier