Fransk ribs cassis

Fransk ribs cassis
Ingen bedømmelser endnu.

Selvom fransk cassis oftest er lavet på solbær, så er denne opskrift med ribs yderst delikat. Hvis du blander 1 del cassis op med hvidvin, vil du få en den populære franske cocktail kaldet; Kir. Cassis er også Hercule Poirot’s favorit drink. Om han foretrækker den serveret som Kir, kan jeg dog ikke berette om.

Ingredienser

  • 1 kg ribs, sorte (røde kan også bruges)
  • 1 fl. (70cl) vodka el. snaps
  • 1 vanillestang
  • 1 lille stykke ingefær (meget lille)
  • 500 g rørsukker

Fremgangsmåde

  1. Vask ribsene og lad dem dryppe af. Prik dem alle dem med en strikkepind eller lign. så saften kan løbe ud.
  2. Tilsæt alle ingredienserne til et sylteglas og stil blandingen til lagring i 2 uger.
  3. Omryst glasset dagligt indtil sukkeret er opløst.
  4. Filtrer herefter likøren på flaske og stil til lagring i endnu 1 uge, inden den kan nydes.

Information

Type
Likør
Oprindelsesland
Frankrig
Lagringstid
3 uger
Mængde
ca. 8 dl