Vi beklager rodet i øjeblikket. Da vi er i gang med at lave nyt design er det ikke alle sider der er fuldt funktionelle.
Dog skulle al information være til rådighed. I løbet af sommeren skulle det nye design være på plads.

Tag: sødmælk

Kamillelikør med appelsin

Kamillelikør med appelsin

Her er endnu en lækker velkomstdrink til festen. En frisk smag af kamille blandet med den tøre hvidvin giver en delikat kombination af smag.

Italiensk anisette

Italiensk anisette

Anisette kendes under mange navne. De fleste kender sikkert italiensk Sambuca, eller græsk Ouzo, som alle har anis smagen til fælles. Denne variant indeholder ikke lakrids, og er lavet udelukkende på anis frø, som giver en kraftigere smag.

Valnøddelikør – Tentoura

Valnøddelikør – Tentoura

En græsk valnøddelikør specialitet som er blevet produceret i byen Patras siden det 15. århundrede. Tentoura er gylden mørk i farven, og hvis nydes i en espresso kaldes den en ‘corretto’. Valnødder plukkes omtrent 18. august.

Myntelikør – Creme de Menthe

Myntelikør – Creme de Menthe

Dejlig frisk smag af mynte. En skøn likør der kan give enhver drink et løft. Myntelikør er super sammen med Creme de Cacao, Baileys eller Jägermeister. Ikke nok med at denne myntelikør kan bruges i cocktails og drinks, så er den også glimrende i desserter. Prøv den evt. sammen med vanilleis eller fløderand.

Mandellikør – Klassisk

Mandellikør – Klassisk

Mandellikør, ofte kaldet Amaretto, er en populær ingrediens i mange cocktails, og kan bruges på et utal af måder. Med dens søde smag er særdeles velegnet i kaffe og til desserter. Den helt klart mest kendte mandellikør, som findes i mange varianter, er uden tvivl […]

Rosolio Noce – Siciliansk rosenlikør

Rosolio Noce – Siciliansk rosenlikør

Hvad ville du sige til at gemme essensen af sommerblomster til senere på året? Denne søde og lækre rosenlikør var især populær i 1800-tallet, hvor man ofte lavede drikkelege.

Kiwilikør med vanille

Kiwilikør med vanille

Her er endnu en af mine egne opskrifter. Kiwilikør laves på næsten samme måde som bananlikør, og har en ret kort lagringsperiode.

Sangria #2

Sangria #2

Sangria er idéel til store fester, fødselsdag, konfirmationer og meget andet. Det er en relativ billig cocktail at lave, og kan serveres i en stor bowle som “ta’ selv”.

Æble/karamellikør

Æble/karamellikør

‘Caramel apples’ er mest kendt i USA, hvor de ofte serveres i forbindelse med Halloween til børn.

Salvielikør

Salvielikør

Salvie er kendt for dens medicinske egenskaber og gror bla. i bjergene i Alcoy i Alicante. Her ligger Sinc distilleriet som har lavet en unik salvielikør i hundredevis af år. Denne likør har en aromatisk smag, som vil få dig til at føle dig midt […]

Vanillelikør – Klassisk

Vanillelikør – Klassisk

vanillelikør er en klassisker. Den kun bruges i et utal af cocktails, og er en sikker vinder til f.eks. isdessert.

Appelsinlikør (Southern Comfort style)

Appelsinlikør (Southern Comfort style)

Her er endnu en appelsinlikør, men denne gang meget lig den amerikanske Southern Comfort vi kender. Den smager ikke helt mage til, da opskriften på Southern Comfort er hemmelig.

Mangolikør

Mangolikør

En tropisk overraskelse der passer til et utal af cocktails. Prøv dig frem, og bland den med appelsinjuice, tranebærjuice eller i champagne. Der er masser af muligheder. Nyd den afkølet af små glas eller brug den i desserter. Mangolikør har mange anvendelsesmuligheder! Prøv den f.eks. […]

Sesamlikør med honning

Sesamlikør med honning

Drik den f.eks. til et glas whisky eller gin. Sesamlikør er en ren skat på de mørke vinteraftener når man mangler noget at varme sig på.

Ferskenlikør

Ferskenlikør

Mmm… lækre søde ferskner. Er der noget bedre end solmodne og saftige ferskner? Det skulle da lige være ferskenlikør. Hvis du nogensinde har prøvet mærker som Marie Brizard ferskenlikør, så kender du følelsen.

Kirsebærlikør – Klassisk

Kirsebærlikør – Klassisk

Kirsebærlikør er en simpel og delikat likør, som egner sig særdeles godt til desserter. Prøv f.eks. kirsebærlikør til risalamande eller til ostebordet.

Pinna

Pinna

En ukrainsk opskrift på pinna, som er navnet på de “gode” horilka typer af højere kvalitet.

Drambuie – Whiskylikør

Drambuie – Whiskylikør

Drambuie er en prisbelønnet likør, lavet på malt whiskey og bruges i bla. drinks som Rusty Nail.

Mashal citrus likør

Mashal citrus likør

Mashal er lavet på raki, som er det tyrkiske variant af Sambuca og Ouzo. Det er vigtigt at man bruger en raki uden anis, da denne ellers stjæler for meget smag.

Æblelikør – Klassisk

Æblelikør – Klassisk

Æblelikør afhænger meget af æblernes kvalitet. Æblelikør kan laves helt uden sukker, hvis sorten er sød.

Granatæblelikør

Granatæblelikør

Med sin specielle smag er granatæble et glimrende valg til likør. Granatæblekerner giver en frisk, sød og lettere syrlig smag som er fantastisk som velkomstdrink, hvis den blandes med champagne/crémant. Eller bland den med appelsinjuice og få en tropisk cocktail.

Guignolet #2

Guignolet #2

Almindelig guignolet indeholder 16 til 18 procent alkohol, og denne opskrift kan derfor godt spædes op med kogt afkølet vand.

Guignolet

Guignolet

Guignolet består oprindeligt af forskellige typer kirsebær, og er meget populær i Frankrig. Kan evt. bruges til cocktailen Guignolo, som består af guignolet, champagne og kirsebær juice.

Rabarberlikør

Rabarberlikør

Måske har du selv rabarber i haven, eller også bliver du måske fristet af dem på torvet. Ihvertfald er rabarber glimrende som likør, og kan bruges i næsten alle sammenhænge. De komplementerer både sødt, surt og bittert, og giver et frisk aftryk på cocktails. Vær […]