Vi beklager rodet i øjeblikket. Da vi er i gang med at lave nyt design er det ikke alle sider der er fuldt funktionelle.
Dog skulle al information være til rådighed. I løbet af sommeren skulle det nye design være på plads.

Tag: rom

Varenukha

Varenukha

Varenukha eller варенуха (russisk) er en traditionel ukrainsk brændevin lavet på vodka eller horilka, som det hedder på ukrainsk.

Skittleslikør

Skittleslikør

En af de lidt skøre likør typer, som er super sjove til fester. Meget farverige og underholdende når de kommer på bordet.

Vermouth

Vermouth

Vermouth siges at være den mest brugte cocktail ingrediens og dette er dog ikke uforståeligt.

Sangria #2

Sangria #2

Sangria er idéel til store fester, fødselsdag, konfirmationer og meget andet. Det er en relativ billig cocktail at lave, og kan serveres i en stor bowle som “ta’ selv”.

Rabarberlikør

Rabarberlikør

Måske har du selv rabarber i haven, eller også bliver du måske fristet af dem på torvet. Ihvertfald er rabarber glimrende som likør, og kan bruges i næsten alle sammenhænge. De komplementerer både sødt, surt og bittert, og giver et frisk aftryk på cocktails. Vær […]

Honninglikør – Grappa

Honninglikør – Grappa

Her er en smagsefterligning af den kendte italienske grappa, som oprindeligt er lavet på druer. Selvom dette ikke er en opskrift på ægte honning grappa, så kan man fornemme lighederne. Honninglikør er genial i varm mælk til at bekæmpe vinterens sygdomme.

Italiensk Strega

Italiensk Strega

Strega er blevet produceret i Italien siden 1860, og består af intet mindre end 70 forskellige ingredienser heriblandt safran. Strega bliver normalt drukket efter middagen, og bliver endda også brugt i kager som f.eks. torta caprese.

Rosolio Noce – Siciliansk rosenlikør

Rosolio Noce – Siciliansk rosenlikør

Hvad ville du sige til at gemme essensen af sommerblomster til senere på året? Denne søde og lækre rosenlikør var især populær i 1800-tallet, hvor man ofte lavede drikkelege.

Krydderlikør på gin

Krydderlikør på gin

Her er en velsmagende og frisk krydderlikør lavet på gin. Likør på gin er specielle da gin i sig selv er en likør og er sværere at infusere end andre alkoholtyper. Denne opskrift er nem og billig at lave og stammer fra Tyskland.

Verbenalikør

Verbenalikør

Verbena, også kaldet Kæmpe-Jernurt (Verbena bonariensis), findes oftest i danske haver, altankasser m.v. om sommeren.

Hindbærlikør med vanille

Hindbærlikør med vanille

Hindbærlikør er et frisk pust af frugt. Den kan laves med både friske og frosne bær. En lækker kombinationslikør for den som er villig til at eksperimentere med avancerede opskrifter.

Creme de Menthe (cremelikør)

Creme de Menthe (cremelikør)

Dette er en cremet udgave af den kendte Creme de Menthe. Denne variant kan nydes rent eller i diverse forfriskende cocktails.

Italiensk anisette

Italiensk anisette

Anisette kendes under mange navne. De fleste kender sikkert italiensk Sambuca, eller græsk Ouzo, som alle har anis smagen til fælles. Denne variant indeholder ikke lakrids, og er lavet udelukkende på anis frø, som giver en kraftigere smag.

Bock øllikør

Bock øllikør

Bock eller bockbier er en undergæret stærk lagerøl, der har sin oprindelse i den nordtyske by Einbeck.

44 likør

44 likør

44 likør minder meget om Grand Marnier og andre triple sec likører, med dens liflige smag af appelsin.

Hypocras

Hypocras

Hypocras er en drik som stammer tilbage til det 13. århundrede. Denne opskrift stammer fra en familie i Grækenland, som har lavet Hypocras i årevis.

Kaffelikør med appelsin

Kaffelikør med appelsin

Kaffelikør er sammen med appelsinlikør, nogle af de mest brugte typer af hjemmelavede likører. De fleste kender nok mærker som Kahlua, Tia Maria og måske endda den danske Heering.

Pimento Dram – Allehåndelikør

Pimento Dram – Allehåndelikør

Pimento Dram er en jamaicansk likøropskrift, som næsten har været helt uddød.

Kvædelikør

Kvædelikør

Måske kender du den? Måske gør du ikke. Kvædelikør er lækkert, men kvæder er ikke så almindelige og dog de findes nogle gange i haver og grøntbutikker. Kvæder ligner meget pærer, og det er måske årsagen til at pærer oftest opstammes på kvædestammer. Den kan […]

Mangolikør

Mangolikør

En tropisk overraskelse der passer til et utal af cocktails. Prøv dig frem, og bland den med appelsinjuice, tranebærjuice eller i champagne. Der er masser af muligheder. Nyd den afkølet af små glas eller brug den i desserter. Mangolikør har mange anvendelsesmuligheder! Prøv den f.eks. […]

Laurbærlikør – Liqueur de Laurier

Laurbærlikør – Liqueur de Laurier

En lækker bitter med laurbær istedet for laurbærblade. Laurier betyder laurbær på fransk, og defineres nok bedre som bitter, end som likør. Kan evt. spices op med lidt citronskal.

Viollikør

Viollikør

Udover at violer har en slimløsende medicinsk effekt og hjælper med at rense blodet, så har vores viollikør en sødlig smag.

Bananlikør med vanille

Bananlikør med vanille

Bananlikør er nemt og hurtigt at lave. Den har en kort lagringsperiode, og kræver meget få ingredienser.

Ratafia – Italiensk kirsebærlikør

Ratafia – Italiensk kirsebærlikør

Denne gammeldags opskrift er oprindeligt lavet med vilde kirsebær, men almindelige fra supermarkedet eller haven kan også anvendes. Denne liqueur får en dyb mørk rubinrød farve som er svær at modstå. Navnet ‘ratafia’ stammer fra det latinske ‘Rata Fiat’, og bruges i forbindelse med ægteskaber. […]