Vi beklager rodet i øjeblikket. Da vi er i gang med at lave nyt design er det ikke alle sider der er fuldt funktionelle.
Dog skulle al information være til rådighed. I løbet af sommeren skulle det nye design være på plads.

Tag: pære

Italiensk anisette

Italiensk anisette

Anisette kendes under mange navne. De fleste kender sikkert italiensk Sambuca, eller græsk Ouzo, som alle har anis smagen til fælles. Denne variant indeholder ikke lakrids, og er lavet udelukkende på anis frø, som giver en kraftigere smag.

Bock øllikør

Bock øllikør

Bock eller bockbier er en undergæret stærk lagerøl, der har sin oprindelse i den nordtyske by Einbeck.

Viollikør

Viollikør

Udover at violer har en slimløsende medicinsk effekt og hjælper med at rense blodet, så har vores viollikør en sødlig smag.

Vermouth

Vermouth

Vermouth siges at være den mest brugte cocktail ingrediens og dette er dog ikke uforståeligt.

Honninglikør – Grappa

Honninglikør – Grappa

Her er en smagsefterligning af den kendte italienske grappa, som oprindeligt er lavet på druer. Selvom dette ikke er en opskrift på ægte honning grappa, så kan man fornemme lighederne. Honninglikør er genial i varm mælk til at bekæmpe vinterens sygdomme.

Pimento Dram – Allehåndelikør

Pimento Dram – Allehåndelikør

Pimento Dram er en jamaicansk likøropskrift, som næsten har været helt uddød.

44 likør

44 likør

44 likør minder meget om Grand Marnier og andre triple sec likører, med dens liflige smag af appelsin.

Hindbærlikør med vanille

Hindbærlikør med vanille

Hindbærlikør er et frisk pust af frugt. Den kan laves med både friske og frosne bær. En lækker kombinationslikør for den som er villig til at eksperimentere med avancerede opskrifter.

Sangria #2

Sangria #2

Sangria er idéel til store fester, fødselsdag, konfirmationer og meget andet. Det er en relativ billig cocktail at lave, og kan serveres i en stor bowle som “ta’ selv”.

Julelikør

Julelikør

Her er en af mine absolut favorit likører. Jeg starter produktionen i april/maj måned, og så passer det med at jeg kan servere den i december, som en god lagret julelikør.

Pinna

Pinna

En ukrainsk opskrift på pinna, som er navnet på de “gode” horilka typer af højere kvalitet.

Grøn basilikumlikør

Grøn basilikumlikør

En lækker og mild salvielikør med et strejf af basilikum og mynte. Denne basilikumlikør er velegnet i danskvand, tonic eller champagne. Den kan desuden drikkes til ostebord.

Italiensk Strega

Italiensk Strega

Strega er blevet produceret i Italien siden 1860, og består af intet mindre end 70 forskellige ingredienser heriblandt safran. Strega bliver normalt drukket efter middagen, og bliver endda også brugt i kager som f.eks. torta caprese.

Fransk ribs cassis

Fransk ribs cassis

Selvom fransk cassis oftest er lavet på solbær, så er denne opskrift med ribs yderst delikat. Hvis du blander 1 del cassis op med hvidvin, vil du få en den populære franske cocktail kaldet; Kir. Cassis er også Hercule Poirot’s favorit drink. Om han foretrækker […]

Mashal citrus likør

Mashal citrus likør

Mashal er lavet på raki, som er det tyrkiske variant af Sambuca og Ouzo. Det er vigtigt at man bruger en raki uden anis, da denne ellers stjæler for meget smag.

Verbenalikør

Verbenalikør

Verbena, også kaldet Kæmpe-Jernurt (Verbena bonariensis), findes oftest i danske haver, altankasser m.v. om sommeren.

Rabarberlikør

Rabarberlikør

Måske har du selv rabarber i haven, eller også bliver du måske fristet af dem på torvet. Ihvertfald er rabarber glimrende som likør, og kan bruges i næsten alle sammenhænge. De komplementerer både sødt, surt og bittert, og giver et frisk aftryk på cocktails. Vær […]

Pompelmocello – Grapelikør

Pompelmocello – Grapelikør

En variant af den kendte Limoncello, men her lavet med grapefrugt. Denne grapelikør opskrift kommer ligeledes fra Italien, og drikkes gerne efter middagen i den varme aftensol.

Hypocras

Hypocras

Hypocras er en drik som stammer tilbage til det 13. århundrede. Denne opskrift stammer fra en familie i Grækenland, som har lavet Hypocras i årevis.

Brombær likør med lavendel

Brombær likør med lavendel

Et ægte smags bombardement af en brombær likør. Når du åbner denne likør efter lagring, vil hele rummet fyldes af en liflig duft af lavendel.

Laurbærlikør – Liqueur de Laurier

Laurbærlikør – Liqueur de Laurier

En lækker bitter med laurbær istedet for laurbærblade. Laurier betyder laurbær på fransk, og defineres nok bedre som bitter, end som likør. Kan evt. spices op med lidt citronskal.

Kaffelikør med appelsin

Kaffelikør med appelsin

Kaffelikør er sammen med appelsinlikør, nogle af de mest brugte typer af hjemmelavede likører. De fleste kender nok mærker som Kahlua, Tia Maria og måske endda den danske Heering.

Mangolikør

Mangolikør

En tropisk overraskelse der passer til et utal af cocktails. Prøv dig frem, og bland den med appelsinjuice, tranebærjuice eller i champagne. Der er masser af muligheder. Nyd den afkølet af små glas eller brug den i desserter. Mangolikør har mange anvendelsesmuligheder! Prøv den f.eks. […]

Guignolet #2

Guignolet #2

Almindelig guignolet indeholder 16 til 18 procent alkohol, og denne opskrift kan derfor godt spædes op med kogt afkølet vand.