Æblelikør – Klassisk
Æblelikør afhænger meget af æblernes kvalitet. Æblelikør kan laves helt uden sukker, hvis sorten er sød.
Hjemmelavet likør, sirup og cocktails
Æblelikør afhænger meget af æblernes kvalitet. Æblelikør kan laves helt uden sukker, hvis sorten er sød.
Perfekt i cocktails eller ovenpå isdessert. Denne solbærlikør bliver kun bedre med tiden, og kan holde i mange år…. hvis den ikke bliver drukket inden. Brug solmodne solbær fra juli-august så din solbærlikør får sødme og kant. Solbær indeholder mange vitaminer og mineraler og blev før i tiden brugt som lægemiddel.
Dette er ren chokoladenydelse! Prøv f.eks. denne cremede chokoladelikør til et lækkert stykke wienerbrød eller som cocktail med appelsinjuice.
En græsk opskrift på endnu en blomsterlikør. Du har måske allerede Storkenæb (Geranium), også kaldet Geranie, i haven, så hvorfor ikke prøve at lave likør af dem.
Hindbærlikør er et frisk pust af frugt. Den kan laves med både friske og frosne bær. En lækker kombinationslikør for den som er villig til at eksperimentere med avancerede opskrifter.
Syrlig og frisk i smagen og en rigtig sommerlikør. Kendetegnet ved masser af citrusfrugter gør denne citruslikør til en delikat forfriskning efter grillmaden.
Krupnik eller Krupnikas som den hedder på litauersk, er en traditionel sød polsk bitter som er lavet på kornbitter som vodka, og indeholder honning. Der er mange opskrifter på krupnik, som ofte kan indeholde op til 50 forskellige urter. Krupnik kan serveres både varmt, ved […]
Amaro betyder ‘bitter’ på italiensk. Den bruges ofte som en drink efter middagen og kan bestå af mange typer urter. Den kendte Fernet Branco er en italiensk amaro, og indeholder et utal af forskellige komponenter.
Guignolet består oprindeligt af forskellige typer kirsebær, og er meget populær i Frankrig. Kan evt. bruges til cocktailen Guignolo, som består af guignolet, champagne og kirsebær juice.
Hasselnøddelikør er en spændende nøddeoplevelse, og kan bruges i mange forskellige cremede cocktail.
Ikke ligefrem en appetit vækker hos de fleste, men artiskoklikør er helt klart en delikatesse. Den kan nydes både som aperitif eller som ingrediens i cocktails.
Anisette kendes under mange navne. De fleste kender sikkert italiensk Sambuca, eller græsk Ouzo, som alle har anis smagen til fælles. Denne variant indeholder ikke lakrids, og er lavet udelukkende på anis frø, som giver en kraftigere smag.
Denne portugisiske kakaolikør opskrift er sikkert et hit for de fleste chokolade elskere. Smagen kan sammenlignes med en lidt syrlig kakaomælk.
Bergamotlikør er af mange også kendt som smagen i Earl-Grey te. I Danmark er det ikke så tit vi støder på bergamotappelsiner, da denne citrusfrugt kommer fra Italien og Nordafrika, og ofte bliver erstattet af limefrugten. Bergamotappelsiner bruges til fremstilling af parfume og kosmetik.
Dejlig frisk smag af mynte. En skøn likør der kan give enhver drink et løft. Myntelikør er super sammen med Creme de Cacao, Baileys eller Jägermeister. Ikke nok med at denne myntelikør kan bruges i cocktails og drinks, så er den også glimrende i desserter. Prøv den evt. sammen med vanilleis eller fløderand.
Måske har du selv rabarber i haven, eller også bliver du måske fristet af dem på torvet. Ihvertfald er rabarber glimrende som likør, og kan bruges i næsten alle sammenhænge. De komplementerer både sødt, surt og bittert, og giver et frisk aftryk på cocktails. Vær […]
Denne mandarinlikør en sødere en almindelige Triple Sec og appelsinlikør, og har en krydret eftersmag pga. cognac’en.
Normalt kommer smagen af lakridslikør fra lakridsrod, anisfrø, isop eller stjerneanis, men vi i Danmark har som et af de få lande i verdenen; salmiaklakrids.
Her er en smagsefterligning af den kendte italienske grappa, som oprindeligt er lavet på druer. Selvom dette ikke er en opskrift på ægte honning grappa, så kan man fornemme lighederne. Honninglikør er genial i varm mælk til at bekæmpe vinterens sygdomme.
Her er endnu en lækker velkomstdrink til festen. En frisk smag af kamille blandet med den tøre hvidvin giver en delikat kombination af smag.
Sangria er idéel til store fester, fødselsdag, konfirmationer og meget andet. Det er en relativ billig cocktail at lave, og kan serveres i en stor bowle som “ta’ selv”.
Mmm… forstil dig smagen af hvid chokolade og mandel i samme mundfuld. Har du lyst til at prøve? Så er denne tyske chokoladelikør lige noget for dig.
Mange mennesker kender den (infamøse) Slivovitz fra østlandene, som er en blommelikør, men blommelikør findes i hele verdenen.
Strega er blevet produceret i Italien siden 1860, og består af intet mindre end 70 forskellige ingredienser heriblandt safran. Strega bliver normalt drukket efter middagen, og bliver endda også brugt i kager som f.eks. torta caprese.