Vi beklager rodet i øjeblikket. Da vi er i gang med at lave nyt design er det ikke alle sider der er fuldt funktionelle.
Dog skulle al information være til rådighed. I løbet af sommeren skulle det nye design være på plads.

Tag: nelliker

Pimento Dram – Allehåndelikør

Pimento Dram – Allehåndelikør

Pimento Dram er en jamaicansk likøropskrift, som næsten har været helt uddød.

Rosolio Noce – Siciliansk rosenlikør

Rosolio Noce – Siciliansk rosenlikør

Hvad ville du sige til at gemme essensen af sommerblomster til senere på året? Denne søde og lækre rosenlikør var især populær i 1800-tallet, hvor man ofte lavede drikkelege.

Kiwilikør med vanille

Kiwilikør med vanille

Her er endnu en af mine egne opskrifter. Kiwilikør laves på næsten samme måde som bananlikør, og har en ret kort lagringsperiode.

Mandellikør – Klassisk

Mandellikør – Klassisk

Mandellikør, ofte kaldet Amaretto, er en populær ingrediens i mange cocktails, og kan bruges på et utal af måder. Med dens søde smag er særdeles velegnet i kaffe og til desserter. Den helt klart mest kendte mandellikør, som findes i mange varianter, er uden tvivl […]

Mandarinchello

Mandarinchello

Denne mandarinlikør en sødere en almindelige Triple Sec og appelsinlikør, og har en krydret eftersmag pga. cognac’en.

Vanillelikør – Klassisk

Vanillelikør – Klassisk

vanillelikør er en klassisker. Den kun bruges i et utal af cocktails, og er en sikker vinder til f.eks. isdessert.

Hasselnøddelikør med kanel

Hasselnøddelikør med kanel

Hasselnøddelikør er en spændende nøddeoplevelse, og kan bruges i mange forskellige cremede cocktail.

Italiensk Strega

Italiensk Strega

Strega er blevet produceret i Italien siden 1860, og består af intet mindre end 70 forskellige ingredienser heriblandt safran. Strega bliver normalt drukket efter middagen, og bliver endda også brugt i kager som f.eks. torta caprese.

Kirsebærlikør – Klassisk

Kirsebærlikør – Klassisk

Kirsebærlikør er en simpel og delikat likør, som egner sig særdeles godt til desserter. Prøv f.eks. kirsebærlikør til risalamande eller til ostebordet.

Sangria

Sangria

Nogle kender den nok bedst fra spanske grisefester, eller måske endda frygter den. Men uanset hvor mange oplevelser man har haft med denne eksotiske sommerdrik, så er og bliver den et hit på de sene sommeraftener. Sangria har fået dens navn på grund af dens […]

Grøn basilikumlikør

Grøn basilikumlikør

En lækker og mild salvielikør med et strejf af basilikum og mynte. Denne basilikumlikør er velegnet i danskvand, tonic eller champagne. Den kan desuden drikkes til ostebord.

Blommelikør – klassisk

Blommelikør – klassisk

Mange mennesker kender den (infamøse) Slivovitz fra østlandene, som er en blommelikør, men blommelikør findes i hele verdenen.

Hvidvins Sangria

Hvidvins Sangria

Sangria er fantastisk på mange måder, men nok mest fordi det er så enkelt at lave. Du kan samtidig også bruge nøjagtig de frugter som du bedst kan lide.

Lakridslikør – Dirty Henry

Lakridslikør – Dirty Henry

Normalt kommer smagen af lakridslikør fra lakridsrod, anisfrø, isop eller stjerneanis, men vi i Danmark har som et af de få lande i verdenen; salmiaklakrids.

Kakaolikør

Kakaolikør

Denne portugisiske kakaolikør opskrift er sikkert et hit for de fleste chokolade elskere. Smagen kan sammenlignes med en lidt syrlig kakaomælk.

Figenlikør

Figenlikør

Med et dejligt sødt frugtkød, er figen en lækker delikatesse der sagtens kan nydes som figenlikør. Et lækkert alternativ til Campari, som også indeholder masser af antioxidanter og mineraler.

Baileys Irish Cream

Baileys Irish Cream

Alle kender Baileys Cream eller Custer’s Cream, men har du nogensinde overvejet at du selv kan lave det? Det er nemmere end du tror at lave hjemmelavet Baileys, og du kan tilpasse den efter dine gæsters og egne smagsløg. Den originale Baileys, som stammer fra […]

Græskarlikør med chili og ingefær

Græskarlikør med chili og ingefær

Her er så en af Likørbryggeriets egen opskrifter. Denne likør giver et spændende spicy twist med tilsat chili, og en god eftersmag af ingefær.

Skittleslikør

Skittleslikør

En af de lidt skøre likør typer, som er super sjove til fester. Meget farverige og underholdende når de kommer på bordet.

Pompelmocello – Grapelikør

Pompelmocello – Grapelikør

En variant af den kendte Limoncello, men her lavet med grapefrugt. Denne grapelikør opskrift kommer ligeledes fra Italien, og drikkes gerne efter middagen i den varme aftensol.

Mangolikør

Mangolikør

En tropisk overraskelse der passer til et utal af cocktails. Prøv dig frem, og bland den med appelsinjuice, tranebærjuice eller i champagne. Der er masser af muligheder. Nyd den afkølet af små glas eller brug den i desserter. Mangolikør har mange anvendelsesmuligheder! Prøv den f.eks. […]

Rosen og hybenlikør

Rosen og hybenlikør

Delikat hybenlikør på rosenblade og hyben. Meget kendt på Sardinien og er rig på c-vitaminer. Nyd den til isdesserter, eller i champagne som cocktail. Under 2. verdenskrig plukkede man i Storbritanien hyben for at hjælpe til i krigen imod Tyskland. Det blev ofte til konkurrencer […]

Ratafia – Italiensk kirsebærlikør

Ratafia – Italiensk kirsebærlikør

Denne gammeldags opskrift er oprindeligt lavet med vilde kirsebær, men almindelige fra supermarkedet eller haven kan også anvendes. Denne liqueur får en dyb mørk rubinrød farve som er svær at modstå. Navnet ‘ratafia’ stammer fra det latinske ‘Rata Fiat’, og bruges i forbindelse med ægteskaber. […]

Pinna

Pinna

En ukrainsk opskrift på pinna, som er navnet på de “gode” horilka typer af højere kvalitet.