Vi beklager rodet i øjeblikket. Da vi er i gang med at lave nyt design er det ikke alle sider der er fuldt funktionelle.
Dog skulle al information være til rådighed. I løbet af sommeren skulle det nye design være på plads.

Tag: mynte

Fyrretræslikør

Fyrretræslikør

Fyrretræslikør er glimrende sammen med en god whiskey eller cognac, eller sammen med andre tørre drikke. Bland den evt. med danskvand og Campari.

Figenlikør

Figenlikør

Med et dejligt sødt frugtkød, er figen en lækker delikatesse der sagtens kan nydes som figenlikør. Et lækkert alternativ til Campari, som også indeholder masser af antioxidanter og mineraler.

Rosen og hybenlikør

Rosen og hybenlikør

Delikat hybenlikør på rosenblade og hyben. Meget kendt på Sardinien og er rig på c-vitaminer. Nyd den til isdesserter, eller i champagne som cocktail. Under 2. verdenskrig plukkede man i Storbritanien hyben for at hjælpe til i krigen imod Tyskland. Det blev ofte til konkurrencer […]

Krupnik Litewski – Polsk honninglikør

Krupnik Litewski – Polsk honninglikør

Krupnik eller Krupnikas som den hedder på litauersk, er en traditionel sød polsk bitter som er lavet på kornbitter som vodka, og indeholder honning. Der er mange opskrifter på krupnik, som ofte kan indeholde op til 50 forskellige urter. Krupnik kan serveres både varmt, ved […]

Bergamotlikør

Bergamotlikør

Bergamotlikør er af mange også kendt som smagen i Earl-Grey te. I Danmark er det ikke så tit vi støder på bergamotappelsiner, da denne citrusfrugt kommer fra Italien og Nordafrika, og ofte bliver erstattet af limefrugten. Bergamotappelsiner bruges til fremstilling af parfume og kosmetik.

Granatæblelikør

Granatæblelikør

Med sin specielle smag er granatæble et glimrende valg til likør. Granatæblekerner giver en frisk, sød og lettere syrlig smag som er fantastisk som velkomstdrink, hvis den blandes med champagne/crémant. Eller bland den med appelsinjuice og få en tropisk cocktail.

Pinna

Pinna

En ukrainsk opskrift på pinna, som er navnet på de “gode” horilka typer af højere kvalitet.

Æblelikør – Klassisk

Æblelikør – Klassisk

Æblelikør afhænger meget af æblernes kvalitet. Æblelikør kan laves helt uden sukker, hvis sorten er sød.

Kirsebær Pálenka med valnød

Kirsebær Pálenka med valnød

Den nok mest kendte palenka er Slivovitz, men det kan brygges med alle typer frugt. Denne opskrift er på kirsebær.

Kiwilikør med vanille

Kiwilikør med vanille

Her er endnu en af mine egne opskrifter. Kiwilikør laves på næsten samme måde som bananlikør, og har en ret kort lagringsperiode.

Creme de Menthe (cremelikør)

Creme de Menthe (cremelikør)

Dette er en cremet udgave af den kendte Creme de Menthe. Denne variant kan nydes rent eller i diverse forfriskende cocktails.

Tysk kryddersnaps

Tysk kryddersnaps

En rigtig vinter kryddersnaps som er en glimrende erstatning for den almindelige snaps. Egner sig særdeles godt til både påske- og julefrokosten med dens krydrede smag. Denne opskrift kommer fra Tyskland, og er en klassisk opskrift på kryddersnaps.

Kamillelikør med appelsin

Kamillelikør med appelsin

Her er endnu en lækker velkomstdrink til festen. En frisk smag af kamille blandet med den tøre hvidvin giver en delikat kombination af smag.

Drambuie – Whiskylikør

Drambuie – Whiskylikør

Drambuie er en prisbelønnet likør, lavet på malt whiskey og bruges i bla. drinks som Rusty Nail.

Bock øllikør

Bock øllikør

Bock eller bockbier er en undergæret stærk lagerøl, der har sin oprindelse i den nordtyske by Einbeck.

Italiensk Amaro

Italiensk Amaro

Amaro betyder ‘bitter’ på italiensk. Den bruges ofte som en drink efter middagen og kan bestå af mange typer urter. Den kendte Fernet Branco er en italiensk amaro, og indeholder et utal af forskellige komponenter.

Guignolet #2

Guignolet #2

Almindelig guignolet indeholder 16 til 18 procent alkohol, og denne opskrift kan derfor godt spædes op med kogt afkølet vand.

Englelikør – Hvid chokoladelikør

Englelikør – Hvid chokoladelikør

Mmm… forstil dig smagen af hvid chokolade og mandel i samme mundfuld. Har du lyst til at prøve? Så er denne tyske chokoladelikør lige noget for dig.

Laurbærlikør – Liqueur de Laurier

Laurbærlikør – Liqueur de Laurier

En lækker bitter med laurbær istedet for laurbærblade. Laurier betyder laurbær på fransk, og defineres nok bedre som bitter, end som likør. Kan evt. spices op med lidt citronskal.

Æble/karamellikør

Æble/karamellikør

‘Caramel apples’ er mest kendt i USA, hvor de ofte serveres i forbindelse med Halloween til børn.

Triple Sec – Citruslikør

Triple Sec – Citruslikør

Triple Sec er nok bedre kendt under det fejlagtige navn; appelsinlikør. Denne likørtype består dog af 3 forskellige citrus frugter, deraf navnet “Triple”.

Brombær likør med lavendel

Brombær likør med lavendel

Et ægte smags bombardement af en brombær likør. Når du åbner denne likør efter lagring, vil hele rummet fyldes af en liflig duft af lavendel.

Limoncello cremelikør

Limoncello cremelikør

En ægte italiensk specialitet, med en cremet konsistens og en frisk smag af citrus. Likøren stammer fra Campania, og især Limoncello fra området omkring Sorrento er berømt. Den serveres iskold, og gerne til fiskeretter.

Geranie likør (Geranium)

Geranie likør (Geranium)

En græsk opskrift på endnu en blomsterlikør. Du har måske allerede Storkenæb (Geranium), også kaldet Geranie, i haven, så hvorfor ikke prøve at lave likør af dem.