Vi beklager rodet i øjeblikket. Da vi er i gang med at lave nyt design er det ikke alle sider der er fuldt funktionelle.
Dog skulle al information være til rådighed. I løbet af sommeren skulle det nye design være på plads.

Tag: mynte

Guignolet #2

Guignolet #2

Almindelig guignolet indeholder 16 til 18 procent alkohol, og denne opskrift kan derfor godt spædes op med kogt afkølet vand.

Viollikør

Viollikør

Udover at violer har en slimløsende medicinsk effekt og hjælper med at rense blodet, så har vores viollikør en sødlig smag.

Krydderlikør på gin

Krydderlikør på gin

Her er en velsmagende og frisk krydderlikør lavet på gin. Likør på gin er specielle da gin i sig selv er en likør og er sværere at infusere end andre alkoholtyper. Denne opskrift er nem og billig at lave og stammer fra Tyskland.

Cremet chokoladelikør

Cremet chokoladelikør

Dette er ren chokoladenydelse! Prøv f.eks. denne cremede chokoladelikør til et lækkert stykke wienerbrød eller som cocktail med appelsinjuice.

Artiskoklikør

Artiskoklikør

Ikke ligefrem en appetit vækker hos de fleste, men artiskoklikør er helt klart en delikatesse. Den kan nydes både som aperitif eller som ingrediens i cocktails.

Blommelikør – klassisk

Blommelikør – klassisk

Mange mennesker kender den (infamøse) Slivovitz fra østlandene, som er en blommelikør, men blommelikør findes i hele verdenen.

Drambuie – Whiskylikør

Drambuie – Whiskylikør

Drambuie er en prisbelønnet likør, lavet på malt whiskey og bruges i bla. drinks som Rusty Nail.

Æble/karamellikør

Æble/karamellikør

‘Caramel apples’ er mest kendt i USA, hvor de ofte serveres i forbindelse med Halloween til børn.

44 likør

44 likør

44 likør minder meget om Grand Marnier og andre triple sec likører, med dens liflige smag af appelsin.

Laurbærlikør – Liqueur de Laurier

Laurbærlikør – Liqueur de Laurier

En lækker bitter med laurbær istedet for laurbærblade. Laurier betyder laurbær på fransk, og defineres nok bedre som bitter, end som likør. Kan evt. spices op med lidt citronskal.

Solbærlikør (Creme de cassis)

Solbærlikør (Creme de cassis)

Perfekt i cocktails eller ovenpå isdessert. Denne solbærlikør bliver kun bedre med tiden, og kan holde i mange år…. hvis den ikke bliver drukket inden. Brug solmodne solbær fra juli-august så din solbærlikør får sødme og kant. Solbær indeholder mange vitaminer og mineraler og blev før i tiden brugt som lægemiddel.

Kaffelikør med appelsin

Kaffelikør med appelsin

Kaffelikør er sammen med appelsinlikør, nogle af de mest brugte typer af hjemmelavede likører. De fleste kender nok mærker som Kahlua, Tia Maria og måske endda den danske Heering.

Ratafia – Italiensk kirsebærlikør

Ratafia – Italiensk kirsebærlikør

Denne gammeldags opskrift er oprindeligt lavet med vilde kirsebær, men almindelige fra supermarkedet eller haven kan også anvendes. Denne liqueur får en dyb mørk rubinrød farve som er svær at modstå. Navnet ‘ratafia’ stammer fra det latinske ‘Rata Fiat’, og bruges i forbindelse med ægteskaber. […]

Mandellikør – Klassisk

Mandellikør – Klassisk

Mandellikør, ofte kaldet Amaretto, er en populær ingrediens i mange cocktails, og kan bruges på et utal af måder. Med dens søde smag er særdeles velegnet i kaffe og til desserter. Den helt klart mest kendte mandellikør, som findes i mange varianter, er uden tvivl […]

Rønnebærlikør

Rønnebærlikør

Rønnebærlikør eller horobynivka er en syrlig likør med en let rødlig tone.

Kvædelikør

Kvædelikør

Måske kender du den? Måske gør du ikke. Kvædelikør er lækkert, men kvæder er ikke så almindelige og dog de findes nogle gange i haver og grøntbutikker. Kvæder ligner meget pærer, og det er måske årsagen til at pærer oftest opstammes på kvædestammer. Den kan […]

Limoncello cremelikør

Limoncello cremelikør

En ægte italiensk specialitet, med en cremet konsistens og en frisk smag af citrus. Likøren stammer fra Campania, og især Limoncello fra området omkring Sorrento er berømt. Den serveres iskold, og gerne til fiskeretter.

Græskarlikør med chili og ingefær

Græskarlikør med chili og ingefær

Her er så en af Likørbryggeriets egen opskrifter. Denne likør giver et spændende spicy twist med tilsat chili, og en god eftersmag af ingefær.

Englelikør – Hvid chokoladelikør

Englelikør – Hvid chokoladelikør

Mmm… forstil dig smagen af hvid chokolade og mandel i samme mundfuld. Har du lyst til at prøve? Så er denne tyske chokoladelikør lige noget for dig.

Bergamotlikør

Bergamotlikør

Bergamotlikør er af mange også kendt som smagen i Earl-Grey te. I Danmark er det ikke så tit vi støder på bergamotappelsiner, da denne citrusfrugt kommer fra Italien og Nordafrika, og ofte bliver erstattet af limefrugten. Bergamotappelsiner bruges til fremstilling af parfume og kosmetik.

Italiensk anisette

Italiensk anisette

Anisette kendes under mange navne. De fleste kender sikkert italiensk Sambuca, eller græsk Ouzo, som alle har anis smagen til fælles. Denne variant indeholder ikke lakrids, og er lavet udelukkende på anis frø, som giver en kraftigere smag.

Hasselnøddelikør med kanel

Hasselnøddelikør med kanel

Hasselnøddelikør er en spændende nøddeoplevelse, og kan bruges i mange forskellige cremede cocktail.

Pompelmocello – Grapelikør

Pompelmocello – Grapelikør

En variant af den kendte Limoncello, men her lavet med grapefrugt. Denne grapelikør opskrift kommer ligeledes fra Italien, og drikkes gerne efter middagen i den varme aftensol.

Frugtlikør med appelsinsmag

Frugtlikør med appelsinsmag

En dejlig og rund frugtlikør, med valgfri smag. Prøv evt. jordbær, hindbær eller skovbær. En god likør til cocktails med en sød smag pga. den mørke rom.