Vi beklager rodet i øjeblikket. Da vi er i gang med at lave nyt design er det ikke alle sider der er fuldt funktionelle.
Dog skulle al information være til rådighed. I løbet af sommeren skulle det nye design være på plads.

Tag: mandel

Fyrretræslikør

Fyrretræslikør

Fyrretræslikør er glimrende sammen med en god whiskey eller cognac, eller sammen med andre tørre drikke. Bland den evt. med danskvand og Campari.

Bock øllikør

Bock øllikør

Bock eller bockbier er en undergæret stærk lagerøl, der har sin oprindelse i den nordtyske by Einbeck.

Hvidvins Sangria

Hvidvins Sangria

Sangria er fantastisk på mange måder, men nok mest fordi det er så enkelt at lave. Du kan samtidig også bruge nøjagtig de frugter som du bedst kan lide.

Drambuie – Whiskylikør

Drambuie – Whiskylikør

Drambuie er en prisbelønnet likør, lavet på malt whiskey og bruges i bla. drinks som Rusty Nail.

Appelsinlikør (Southern Comfort style)

Appelsinlikør (Southern Comfort style)

Her er endnu en appelsinlikør, men denne gang meget lig den amerikanske Southern Comfort vi kender. Den smager ikke helt mage til, da opskriften på Southern Comfort er hemmelig.

Ferskenlikør

Ferskenlikør

Mmm… lækre søde ferskner. Er der noget bedre end solmodne og saftige ferskner? Det skulle da lige være ferskenlikør. Hvis du nogensinde har prøvet mærker som Marie Brizard ferskenlikør, så kender du følelsen.

Rosen og hybenlikør

Rosen og hybenlikør

Delikat hybenlikør på rosenblade og hyben. Meget kendt på Sardinien og er rig på c-vitaminer. Nyd den til isdesserter, eller i champagne som cocktail. Under 2. verdenskrig plukkede man i Storbritanien hyben for at hjælpe til i krigen imod Tyskland. Det blev ofte til konkurrencer […]

Blommelikør – klassisk

Blommelikør – klassisk

Mange mennesker kender den (infamøse) Slivovitz fra østlandene, som er en blommelikør, men blommelikør findes i hele verdenen.

Lakridslikør – Dirty Henry

Lakridslikør – Dirty Henry

Normalt kommer smagen af lakridslikør fra lakridsrod, anisfrø, isop eller stjerneanis, men vi i Danmark har som et af de få lande i verdenen; salmiaklakrids.

Kiwilikør med vanille

Kiwilikør med vanille

Her er endnu en af mine egne opskrifter. Kiwilikør laves på næsten samme måde som bananlikør, og har en ret kort lagringsperiode.

Artiskoklikør

Artiskoklikør

Ikke ligefrem en appetit vækker hos de fleste, men artiskoklikør er helt klart en delikatesse. Den kan nydes både som aperitif eller som ingrediens i cocktails.

Triple Sec – Citruslikør

Triple Sec – Citruslikør

Triple Sec er nok bedre kendt under det fejlagtige navn; appelsinlikør. Denne likørtype består dog af 3 forskellige citrus frugter, deraf navnet “Triple”.

Jordbærlikør – Fragolo

Jordbærlikør – Fragolo

Jordbærlikør kan bruges som en lækker sommerdrink. Bland den f.eks. med danskvand eller champagne, og velkomstdrinken er en succes. Jordbærlikør kan laves på både frosne og friske bær. Kan evt. blandes med andre lækre bær efter smag.

Sangria #2

Sangria #2

Sangria er idéel til store fester, fødselsdag, konfirmationer og meget andet. Det er en relativ billig cocktail at lave, og kan serveres i en stor bowle som “ta’ selv”.

Solbærlikør (Creme de cassis)

Solbærlikør (Creme de cassis)

Perfekt i cocktails eller ovenpå isdessert. Denne solbærlikør bliver kun bedre med tiden, og kan holde i mange år…. hvis den ikke bliver drukket inden. Brug solmodne solbær fra juli-august så din solbærlikør får sødme og kant. Solbær indeholder mange vitaminer og mineraler og blev før i tiden brugt som lægemiddel.

Bananlikør med vanille

Bananlikør med vanille

Bananlikør er nemt og hurtigt at lave. Den har en kort lagringsperiode, og kræver meget få ingredienser.

Krupnik Litewski – Polsk honninglikør

Krupnik Litewski – Polsk honninglikør

Krupnik eller Krupnikas som den hedder på litauersk, er en traditionel sød polsk bitter som er lavet på kornbitter som vodka, og indeholder honning. Der er mange opskrifter på krupnik, som ofte kan indeholde op til 50 forskellige urter. Krupnik kan serveres både varmt, ved […]

Salvielikør

Salvielikør

Salvie er kendt for dens medicinske egenskaber og gror bla. i bjergene i Alcoy i Alicante. Her ligger Sinc distilleriet som har lavet en unik salvielikør i hundredevis af år. Denne likør har en aromatisk smag, som vil få dig til at føle dig midt […]

Estragonlikør

Estragonlikør

Dette krydderi kan også bruges som en lækker estragonlikør, og giver en krydret og lækker cocktail hvis den blandes med tomatjuice og lime.

Guignolet

Guignolet

Guignolet består oprindeligt af forskellige typer kirsebær, og er meget populær i Frankrig. Kan evt. bruges til cocktailen Guignolo, som består af guignolet, champagne og kirsebær juice.

Ratafia – Italiensk kirsebærlikør

Ratafia – Italiensk kirsebærlikør

Denne gammeldags opskrift er oprindeligt lavet med vilde kirsebær, men almindelige fra supermarkedet eller haven kan også anvendes. Denne liqueur får en dyb mørk rubinrød farve som er svær at modstå. Navnet ‘ratafia’ stammer fra det latinske ‘Rata Fiat’, og bruges i forbindelse med ægteskaber. […]

Englelikør – Hvid chokoladelikør

Englelikør – Hvid chokoladelikør

Mmm… forstil dig smagen af hvid chokolade og mandel i samme mundfuld. Har du lyst til at prøve? Så er denne tyske chokoladelikør lige noget for dig.

Mandellikør – Klassisk

Mandellikør – Klassisk

Mandellikør, ofte kaldet Amaretto, er en populær ingrediens i mange cocktails, og kan bruges på et utal af måder. Med dens søde smag er særdeles velegnet i kaffe og til desserter. Den helt klart mest kendte mandellikør, som findes i mange varianter, er uden tvivl […]

Julelikør

Julelikør

Her er en af mine absolut favorit likører. Jeg starter produktionen i april/maj måned, og så passer det med at jeg kan servere den i december, som en god lagret julelikør.