Kamillelikør
Kamille kan ikke kun bruges i te, men også som likør. Brug den f.eks. til en varm kop Kamille Hot Toddy, med cognac, citronsaft og Lavendelsirup.
Hjemmelavet likør, sirup og cocktails
Kamille kan ikke kun bruges i te, men også som likør. Brug den f.eks. til en varm kop Kamille Hot Toddy, med cognac, citronsaft og Lavendelsirup.
Hvad ville du sige til at gemme essensen af sommerblomster til senere på året? Denne søde og lækre rosenlikør var især populær i 1800-tallet, hvor man ofte lavede drikkelege.
Hindbærlikør er et frisk pust af frugt. Den kan laves med både friske og frosne bær. En lækker kombinationslikør for den som er villig til at eksperimentere med avancerede opskrifter.
Verbena, også kaldet Kæmpe-Jernurt (Verbena bonariensis), findes oftest i danske haver, altankasser m.v. om sommeren.
Dejlig frisk smag af mynte. En skøn likør der kan give enhver drink et løft. Myntelikør er super sammen med Creme de Cacao, Baileys eller Jägermeister. Ikke nok med at denne myntelikør kan bruges i cocktails og drinks, så er den også glimrende i desserter. Prøv den evt. sammen med vanilleis eller fløderand.
Denne mandarinlikør en sødere en almindelige Triple Sec og appelsinlikør, og har en krydret eftersmag pga. cognac’en.
Æblelikør afhænger meget af æblernes kvalitet. Æblelikør kan laves helt uden sukker, hvis sorten er sød.
En græsk opskrift på endnu en blomsterlikør. Du har måske allerede Storkenæb (Geranium), også kaldet Geranie, i haven, så hvorfor ikke prøve at lave likør af dem.
Her er endnu en lækker velkomstdrink til festen. En frisk smag af kamille blandet med den tøre hvidvin giver en delikat kombination af smag.
Kaffelikør er sammen med appelsinlikør, nogle af de mest brugte typer af hjemmelavede likører. De fleste kender nok mærker som Kahlua, Tia Maria og måske endda den danske Heering.
Bock eller bockbier er en undergæret stærk lagerøl, der har sin oprindelse i den nordtyske by Einbeck.
En lækker bitter med laurbær istedet for laurbærblade. Laurier betyder laurbær på fransk, og defineres nok bedre som bitter, end som likør. Kan evt. spices op med lidt citronskal.
Marsala kan sammenlignes med portvin, madeira og sherry og nydes ligesom disse til oste, kiks og desserter.
Med et dejligt sødt frugtkød, er figen en lækker delikatesse der sagtens kan nydes som figenlikør. Et lækkert alternativ til Campari, som også indeholder masser af antioxidanter og mineraler.
Her er endnu en af mine egne opskrifter. Kiwilikør laves på næsten samme måde som bananlikør, og har en ret kort lagringsperiode.
Mange mennesker kender den (infamøse) Slivovitz fra østlandene, som er en blommelikør, men blommelikør findes i hele verdenen.
Her er en smagsefterligning af den kendte italienske grappa, som oprindeligt er lavet på druer. Selvom dette ikke er en opskrift på ægte honning grappa, så kan man fornemme lighederne. Honninglikør er genial i varm mælk til at bekæmpe vinterens sygdomme.
Bergamotlikør er af mange også kendt som smagen i Earl-Grey te. I Danmark er det ikke så tit vi støder på bergamotappelsiner, da denne citrusfrugt kommer fra Italien og Nordafrika, og ofte bliver erstattet af limefrugten. Bergamotappelsiner bruges til fremstilling af parfume og kosmetik.
Nogle kender den nok bedst fra spanske grisefester, eller måske endda frygter den. Men uanset hvor mange oplevelser man har haft med denne eksotiske sommerdrik, så er og bliver den et hit på de sene sommeraftener. Sangria har fået dens navn på grund af dens […]
En rigtig vinter kryddersnaps som er en glimrende erstatning for den almindelige snaps. Egner sig særdeles godt til både påske- og julefrokosten med dens krydrede smag. Denne opskrift kommer fra Tyskland, og er en klassisk opskrift på kryddersnaps.
Florio er en marsala vin og stammer fra Sicilien, hvor den bliver produceret efter gammel opskrift. Navnet Florio indgår også i navnet på et af de ældste racerløb i verdenen, nemlig; Targa Florio. Begge er blevet opfundet af den italienske entreprenør Vincenzo Florio.
Her er en velsmagende og frisk krydderlikør lavet på gin. Likør på gin er specielle da gin i sig selv er en likør og er sværere at infusere end andre alkoholtyper. Denne opskrift er nem og billig at lave og stammer fra Tyskland.
Måske kender du den? Måske gør du ikke. Kvædelikør er lækkert, men kvæder er ikke så almindelige og dog de findes nogle gange i haver og grøntbutikker. Kvæder ligner meget pærer, og det er måske årsagen til at pærer oftest opstammes på kvædestammer. Den kan […]
Perfekt i cocktails eller ovenpå isdessert. Denne solbærlikør bliver kun bedre med tiden, og kan holde i mange år…. hvis den ikke bliver drukket inden. Brug solmodne solbær fra juli-august så din solbærlikør får sødme og kant. Solbær indeholder mange vitaminer og mineraler og blev før i tiden brugt som lægemiddel.