Vi beklager rodet i øjeblikket. Da vi er i gang med at lave nyt design er det ikke alle sider der er fuldt funktionelle.
Dog skulle al information være til rådighed. I løbet af sommeren skulle det nye design være på plads.

Tag: laurbær

Krydderlikør på gin

Krydderlikør på gin

Her er en velsmagende og frisk krydderlikør lavet på gin. Likør på gin er specielle da gin i sig selv er en likør og er sværere at infusere end andre alkoholtyper. Denne opskrift er nem og billig at lave og stammer fra Tyskland.

Viollikør

Viollikør

Udover at violer har en slimløsende medicinsk effekt og hjælper med at rense blodet, så har vores viollikør en sødlig smag.

Guignolet #2

Guignolet #2

Almindelig guignolet indeholder 16 til 18 procent alkohol, og denne opskrift kan derfor godt spædes op med kogt afkølet vand.

Triple Sec – Citruslikør

Triple Sec – Citruslikør

Triple Sec er nok bedre kendt under det fejlagtige navn; appelsinlikør. Denne likørtype består dog af 3 forskellige citrus frugter, deraf navnet “Triple”.

Julelikør

Julelikør

Her er en af mine absolut favorit likører. Jeg starter produktionen i april/maj måned, og så passer det med at jeg kan servere den i december, som en god lagret julelikør.

Pinna

Pinna

En ukrainsk opskrift på pinna, som er navnet på de “gode” horilka typer af højere kvalitet.

Mangolikør

Mangolikør

En tropisk overraskelse der passer til et utal af cocktails. Prøv dig frem, og bland den med appelsinjuice, tranebærjuice eller i champagne. Der er masser af muligheder. Nyd den afkølet af små glas eller brug den i desserter. Mangolikør har mange anvendelsesmuligheder! Prøv den f.eks. […]

Creme de Menthe (cremelikør)

Creme de Menthe (cremelikør)

Dette er en cremet udgave af den kendte Creme de Menthe. Denne variant kan nydes rent eller i diverse forfriskende cocktails.

Mandarinchello

Mandarinchello

Denne mandarinlikør en sødere en almindelige Triple Sec og appelsinlikør, og har en krydret eftersmag pga. cognac’en.

Mandellikør – Klassisk

Mandellikør – Klassisk

Mandellikør, ofte kaldet Amaretto, er en populær ingrediens i mange cocktails, og kan bruges på et utal af måder. Med dens søde smag er særdeles velegnet i kaffe og til desserter. Den helt klart mest kendte mandellikør, som findes i mange varianter, er uden tvivl […]

Figenlikør

Figenlikør

Med et dejligt sødt frugtkød, er figen en lækker delikatesse der sagtens kan nydes som figenlikør. Et lækkert alternativ til Campari, som også indeholder masser af antioxidanter og mineraler.

Mashal citrus likør

Mashal citrus likør

Mashal er lavet på raki, som er det tyrkiske variant af Sambuca og Ouzo. Det er vigtigt at man bruger en raki uden anis, da denne ellers stjæler for meget smag.

Kokoslikør

Kokoslikør

En klassiker i tropiske drinks. Kokoslikør er et must til cocktails som f.eks. Pina Colada.

Verbenalikør

Verbenalikør

Verbena, også kaldet Kæmpe-Jernurt (Verbena bonariensis), findes oftest i danske haver, altankasser m.v. om sommeren.

Italiensk Strega

Italiensk Strega

Strega er blevet produceret i Italien siden 1860, og består af intet mindre end 70 forskellige ingredienser heriblandt safran. Strega bliver normalt drukket efter middagen, og bliver endda også brugt i kager som f.eks. torta caprese.

Rosolio Noce – Siciliansk rosenlikør

Rosolio Noce – Siciliansk rosenlikør

Hvad ville du sige til at gemme essensen af sommerblomster til senere på året? Denne søde og lækre rosenlikør var især populær i 1800-tallet, hvor man ofte lavede drikkelege.

Frugtlikør med appelsinsmag

Frugtlikør med appelsinsmag

En dejlig og rund frugtlikør, med valgfri smag. Prøv evt. jordbær, hindbær eller skovbær. En god likør til cocktails med en sød smag pga. den mørke rom.

Hypocras

Hypocras

Hypocras er en drik som stammer tilbage til det 13. århundrede. Denne opskrift stammer fra en familie i Grækenland, som har lavet Hypocras i årevis.

Rønnebærlikør

Rønnebærlikør

Rønnebærlikør eller horobynivka er en syrlig likør med en let rødlig tone.

Marsala vin likør

Marsala vin likør

Marsala kan sammenlignes med portvin, madeira og sherry og nydes ligesom disse til oste, kiks og desserter.

Kamillelikør

Kamillelikør

Kamille kan ikke kun bruges i te, men også som likør. Brug den f.eks. til en varm kop Kamille Hot Toddy, med cognac, citronsaft og Lavendelsirup.

Hasselnøddelikør med kanel

Hasselnøddelikør med kanel

Hasselnøddelikør er en spændende nøddeoplevelse, og kan bruges i mange forskellige cremede cocktail.

Rosen og hybenlikør

Rosen og hybenlikør

Delikat hybenlikør på rosenblade og hyben. Meget kendt på Sardinien og er rig på c-vitaminer. Nyd den til isdesserter, eller i champagne som cocktail. Under 2. verdenskrig plukkede man i Storbritanien hyben for at hjælpe til i krigen imod Tyskland. Det blev ofte til konkurrencer […]

Vermouth

Vermouth

Vermouth siges at være den mest brugte cocktail ingrediens og dette er dog ikke uforståeligt.