Vi beklager rodet i øjeblikket. Da vi er i gang med at lave nyt design er det ikke alle sider der er fuldt funktionelle.
Dog skulle al information være til rådighed. I løbet af sommeren skulle det nye design være på plads.

Tag: kirsebærsirup

Krupnik Litewski – Polsk honninglikør

Krupnik Litewski – Polsk honninglikør

Krupnik eller Krupnikas som den hedder på litauersk, er en traditionel sød polsk bitter som er lavet på kornbitter som vodka, og indeholder honning. Der er mange opskrifter på krupnik, som ofte kan indeholde op til 50 forskellige urter. Krupnik kan serveres både varmt, ved […]

Appelsinlikør (Southern Comfort style)

Appelsinlikør (Southern Comfort style)

Her er endnu en appelsinlikør, men denne gang meget lig den amerikanske Southern Comfort vi kender. Den smager ikke helt mage til, da opskriften på Southern Comfort er hemmelig.

Mangolikør

Mangolikør

En tropisk overraskelse der passer til et utal af cocktails. Prøv dig frem, og bland den med appelsinjuice, tranebærjuice eller i champagne. Der er masser af muligheder. Nyd den afkølet af små glas eller brug den i desserter. Mangolikør har mange anvendelsesmuligheder! Prøv den f.eks. […]

Creme de Menthe (cremelikør)

Creme de Menthe (cremelikør)

Dette er en cremet udgave af den kendte Creme de Menthe. Denne variant kan nydes rent eller i diverse forfriskende cocktails.

Ferskenlikør

Ferskenlikør

Mmm… lækre søde ferskner. Er der noget bedre end solmodne og saftige ferskner? Det skulle da lige være ferskenlikør. Hvis du nogensinde har prøvet mærker som Marie Brizard ferskenlikør, så kender du følelsen.

Limoncello cremelikør

Limoncello cremelikør

En ægte italiensk specialitet, med en cremet konsistens og en frisk smag af citrus. Likøren stammer fra Campania, og især Limoncello fra området omkring Sorrento er berømt. Den serveres iskold, og gerne til fiskeretter.

Estragonlikør

Estragonlikør

Dette krydderi kan også bruges som en lækker estragonlikør, og giver en krydret og lækker cocktail hvis den blandes med tomatjuice og lime.

Laurbærlikør – Liqueur de Laurier

Laurbærlikør – Liqueur de Laurier

En lækker bitter med laurbær istedet for laurbærblade. Laurier betyder laurbær på fransk, og defineres nok bedre som bitter, end som likør. Kan evt. spices op med lidt citronskal.

Myntelikør – Creme de Menthe

Myntelikør – Creme de Menthe

Dejlig frisk smag af mynte. En skøn likør der kan give enhver drink et løft. Myntelikør er super sammen med Creme de Cacao, Baileys eller Jägermeister. Ikke nok med at denne myntelikør kan bruges i cocktails og drinks, så er den også glimrende i desserter. Prøv den evt. sammen med vanilleis eller fløderand.

Hyldeblomst likør

Hyldeblomst likør

Hyldeblomst likør kan serveres sammen med tonic- eller danskvand, evt. med en skive citron eller appelsin.

Kirsebær Pálenka med valnød

Kirsebær Pálenka med valnød

Den nok mest kendte palenka er Slivovitz, men det kan brygges med alle typer frugt. Denne opskrift er på kirsebær.

Guignolet #2

Guignolet #2

Almindelig guignolet indeholder 16 til 18 procent alkohol, og denne opskrift kan derfor godt spædes op med kogt afkølet vand.

Marsala vin likør

Marsala vin likør

Marsala kan sammenlignes med portvin, madeira og sherry og nydes ligesom disse til oste, kiks og desserter.

Varenukha

Varenukha

Varenukha eller варенуха (russisk) er en traditionel ukrainsk brændevin lavet på vodka eller horilka, som det hedder på ukrainsk.

Triple Sec – Citruslikør

Triple Sec – Citruslikør

Triple Sec er nok bedre kendt under det fejlagtige navn; appelsinlikør. Denne likørtype består dog af 3 forskellige citrus frugter, deraf navnet “Triple”.

Florio likør

Florio likør

Florio er en marsala vin og stammer fra Sicilien, hvor den bliver produceret efter gammel opskrift. Navnet Florio indgår også i navnet på et af de ældste racerløb i verdenen, nemlig; Targa Florio. Begge er blevet opfundet af den italienske entreprenør Vincenzo Florio.

Sangria #2

Sangria #2

Sangria er idéel til store fester, fødselsdag, konfirmationer og meget andet. Det er en relativ billig cocktail at lave, og kan serveres i en stor bowle som “ta’ selv”.

Englelikør – Hvid chokoladelikør

Englelikør – Hvid chokoladelikør

Mmm… forstil dig smagen af hvid chokolade og mandel i samme mundfuld. Har du lyst til at prøve? Så er denne tyske chokoladelikør lige noget for dig.

Græskarlikør med chili og ingefær

Græskarlikør med chili og ingefær

Her er så en af Likørbryggeriets egen opskrifter. Denne likør giver et spændende spicy twist med tilsat chili, og en god eftersmag af ingefær.

Æblelikør – Klassisk

Æblelikør – Klassisk

Æblelikør afhænger meget af æblernes kvalitet. Æblelikør kan laves helt uden sukker, hvis sorten er sød.

Hypocras

Hypocras

Hypocras er en drik som stammer tilbage til det 13. århundrede. Denne opskrift stammer fra en familie i Grækenland, som har lavet Hypocras i årevis.

Rønnebærlikør

Rønnebærlikør

Rønnebærlikør eller horobynivka er en syrlig likør med en let rødlig tone.

Pimento Dram – Allehåndelikør

Pimento Dram – Allehåndelikør

Pimento Dram er en jamaicansk likøropskrift, som næsten har været helt uddød.

Bergamotlikør

Bergamotlikør

Bergamotlikør er af mange også kendt som smagen i Earl-Grey te. I Danmark er det ikke så tit vi støder på bergamotappelsiner, da denne citrusfrugt kommer fra Italien og Nordafrika, og ofte bliver erstattet af limefrugten. Bergamotappelsiner bruges til fremstilling af parfume og kosmetik.