Kamillelikør med appelsin
Her er endnu en lækker velkomstdrink til festen. En frisk smag af kamille blandet med den tøre hvidvin giver en delikat kombination af smag.
Hjemmelavet likør, sirup og cocktails
Her er endnu en lækker velkomstdrink til festen. En frisk smag af kamille blandet med den tøre hvidvin giver en delikat kombination af smag.
Marsala kan sammenlignes med portvin, madeira og sherry og nydes ligesom disse til oste, kiks og desserter.
Her er endnu en appelsinlikør, men denne gang meget lig den amerikanske Southern Comfort vi kender. Den smager ikke helt mage til, da opskriften på Southern Comfort er hemmelig.
Guignolet består oprindeligt af forskellige typer kirsebær, og er meget populær i Frankrig. Kan evt. bruges til cocktailen Guignolo, som består af guignolet, champagne og kirsebær juice.
Amaro betyder ‘bitter’ på italiensk. Den bruges ofte som en drink efter middagen og kan bestå af mange typer urter. Den kendte Fernet Branco er en italiensk amaro, og indeholder et utal af forskellige komponenter.
Anisette kendes under mange navne. De fleste kender sikkert italiensk Sambuca, eller græsk Ouzo, som alle har anis smagen til fælles. Denne variant indeholder ikke lakrids, og er lavet udelukkende på anis frø, som giver en kraftigere smag.
Her er en velsmagende og frisk krydderlikør lavet på gin. Likør på gin er specielle da gin i sig selv er en likør og er sværere at infusere end andre alkoholtyper. Denne opskrift er nem og billig at lave og stammer fra Tyskland.
Kirsebærlikør er en simpel og delikat likør, som egner sig særdeles godt til desserter. Prøv f.eks. kirsebærlikør til risalamande eller til ostebordet.
Udover at violer har en slimløsende medicinsk effekt og hjælper med at rense blodet, så har vores viollikør en sødlig smag.
Fyrretræslikør er glimrende sammen med en god whiskey eller cognac, eller sammen med andre tørre drikke. Bland den evt. med danskvand og Campari.
44 likør minder meget om Grand Marnier og andre triple sec likører, med dens liflige smag af appelsin.
Vermouth siges at være den mest brugte cocktail ingrediens og dette er dog ikke uforståeligt.
Kamille kan ikke kun bruges i te, men også som likør. Brug den f.eks. til en varm kop Kamille Hot Toddy, med cognac, citronsaft og Lavendelsirup.
Verbena, også kaldet Kæmpe-Jernurt (Verbena bonariensis), findes oftest i danske haver, altankasser m.v. om sommeren.
Salvie er kendt for dens medicinske egenskaber og gror bla. i bjergene i Alcoy i Alicante. Her ligger Sinc distilleriet som har lavet en unik salvielikør i hundredevis af år. Denne likør har en aromatisk smag, som vil få dig til at føle dig midt […]
Almindelig guignolet indeholder 16 til 18 procent alkohol, og denne opskrift kan derfor godt spædes op med kogt afkølet vand.
Her er en af mine egne opskrifter. Først startede den som ren pærelikør, men har siden taget en drejning imod en mere syrlig smag.
Perfekt i cocktails eller ovenpå isdessert. Denne solbærlikør bliver kun bedre med tiden, og kan holde i mange år…. hvis den ikke bliver drukket inden. Brug solmodne solbær fra juli-august så din solbærlikør får sødme og kant. Solbær indeholder mange vitaminer og mineraler og blev før i tiden brugt som lægemiddel.
Drik den f.eks. til et glas whisky eller gin. Sesamlikør er en ren skat på de mørke vinteraftener når man mangler noget at varme sig på.
Med et dejligt sødt frugtkød, er figen en lækker delikatesse der sagtens kan nydes som figenlikør. Et lækkert alternativ til Campari, som også indeholder masser af antioxidanter og mineraler.
Bananlikør er nemt og hurtigt at lave. Den har en kort lagringsperiode, og kræver meget få ingredienser.
Mmm… forstil dig smagen af hvid chokolade og mandel i samme mundfuld. Har du lyst til at prøve? Så er denne tyske chokoladelikør lige noget for dig.
Kaffelikør er sammen med appelsinlikør, nogle af de mest brugte typer af hjemmelavede likører. De fleste kender nok mærker som Kahlua, Tia Maria og måske endda den danske Heering.
Selvom fransk cassis oftest er lavet på solbær, så er denne opskrift med ribs yderst delikat. Hvis du blander 1 del cassis op med hvidvin, vil du få en den populære franske cocktail kaldet; Kir. Cassis er også Hercule Poirot’s favorit drink. Om han foretrækker […]