Vi beklager rodet i øjeblikket. Da vi er i gang med at lave nyt design er det ikke alle sider der er fuldt funktionelle.
Dog skulle al information være til rådighed. I løbet af sommeren skulle det nye design være på plads.

Tag: granatæble

Mandellikør – Klassisk

Mandellikør – Klassisk

Mandellikør, ofte kaldet Amaretto, er en populær ingrediens i mange cocktails, og kan bruges på et utal af måder. Med dens søde smag er særdeles velegnet i kaffe og til desserter. Den helt klart mest kendte mandellikør, som findes i mange varianter, er uden tvivl […]

Mashal citrus likør

Mashal citrus likør

Mashal er lavet på raki, som er det tyrkiske variant af Sambuca og Ouzo. Det er vigtigt at man bruger en raki uden anis, da denne ellers stjæler for meget smag.

Gul citruslikør

Gul citruslikør

Syrlig og frisk i smagen og en rigtig sommerlikør. Kendetegnet ved masser af citrusfrugter gør denne citruslikør til en delikat forfriskning efter grillmaden.

Hypocras

Hypocras

Hypocras er en drik som stammer tilbage til det 13. århundrede. Denne opskrift stammer fra en familie i Grækenland, som har lavet Hypocras i årevis.

Hasselnøddelikør med kanel

Hasselnøddelikør med kanel

Hasselnøddelikør er en spændende nøddeoplevelse, og kan bruges i mange forskellige cremede cocktail.

Pinna

Pinna

En ukrainsk opskrift på pinna, som er navnet på de “gode” horilka typer af højere kvalitet.

Valnøddelikør – Tentoura

Valnøddelikør – Tentoura

En græsk valnøddelikør specialitet som er blevet produceret i byen Patras siden det 15. århundrede. Tentoura er gylden mørk i farven, og hvis nydes i en espresso kaldes den en ‘corretto’. Valnødder plukkes omtrent 18. august.

Granatæblelikør

Granatæblelikør

Med sin specielle smag er granatæble et glimrende valg til likør. Granatæblekerner giver en frisk, sød og lettere syrlig smag som er fantastisk som velkomstdrink, hvis den blandes med champagne/crémant. Eller bland den med appelsinjuice og få en tropisk cocktail.

Krupnik Litewski – Polsk honninglikør

Krupnik Litewski – Polsk honninglikør

Krupnik eller Krupnikas som den hedder på litauersk, er en traditionel sød polsk bitter som er lavet på kornbitter som vodka, og indeholder honning. Der er mange opskrifter på krupnik, som ofte kan indeholde op til 50 forskellige urter. Krupnik kan serveres både varmt, ved […]

Baileys Irish Cream

Baileys Irish Cream

Alle kender Baileys Cream eller Custer’s Cream, men har du nogensinde overvejet at du selv kan lave det? Det er nemmere end du tror at lave hjemmelavet Baileys, og du kan tilpasse den efter dine gæsters og egne smagsløg. Den originale Baileys, som stammer fra […]

Englelikør – Hvid chokoladelikør

Englelikør – Hvid chokoladelikør

Mmm… forstil dig smagen af hvid chokolade og mandel i samme mundfuld. Har du lyst til at prøve? Så er denne tyske chokoladelikør lige noget for dig.

Varenukha

Varenukha

Varenukha eller варенуха (russisk) er en traditionel ukrainsk brændevin lavet på vodka eller horilka, som det hedder på ukrainsk.

Rabarberlikør

Rabarberlikør

Måske har du selv rabarber i haven, eller også bliver du måske fristet af dem på torvet. Ihvertfald er rabarber glimrende som likør, og kan bruges i næsten alle sammenhænge. De komplementerer både sødt, surt og bittert, og giver et frisk aftryk på cocktails. Vær […]

Blommelikør – klassisk

Blommelikør – klassisk

Mange mennesker kender den (infamøse) Slivovitz fra østlandene, som er en blommelikør, men blommelikør findes i hele verdenen.

Skittleslikør

Skittleslikør

En af de lidt skøre likør typer, som er super sjove til fester. Meget farverige og underholdende når de kommer på bordet.

Myntelikør – Creme de Menthe

Myntelikør – Creme de Menthe

Dejlig frisk smag af mynte. En skøn likør der kan give enhver drink et løft. Myntelikør er super sammen med Creme de Cacao, Baileys eller Jägermeister. Ikke nok med at denne myntelikør kan bruges i cocktails og drinks, så er den også glimrende i desserter. Prøv den evt. sammen med vanilleis eller fløderand.

Creme de Menthe (cremelikør)

Creme de Menthe (cremelikør)

Dette er en cremet udgave af den kendte Creme de Menthe. Denne variant kan nydes rent eller i diverse forfriskende cocktails.

Fyrretræslikør

Fyrretræslikør

Fyrretræslikør er glimrende sammen med en god whiskey eller cognac, eller sammen med andre tørre drikke. Bland den evt. med danskvand og Campari.

Kirsebær Pálenka med valnød

Kirsebær Pálenka med valnød

Den nok mest kendte palenka er Slivovitz, men det kan brygges med alle typer frugt. Denne opskrift er på kirsebær.

Salvielikør

Salvielikør

Salvie er kendt for dens medicinske egenskaber og gror bla. i bjergene i Alcoy i Alicante. Her ligger Sinc distilleriet som har lavet en unik salvielikør i hundredevis af år. Denne likør har en aromatisk smag, som vil få dig til at føle dig midt […]

Figenlikør

Figenlikør

Med et dejligt sødt frugtkød, er figen en lækker delikatesse der sagtens kan nydes som figenlikør. Et lækkert alternativ til Campari, som også indeholder masser af antioxidanter og mineraler.

Bergamotlikør

Bergamotlikør

Bergamotlikør er af mange også kendt som smagen i Earl-Grey te. I Danmark er det ikke så tit vi støder på bergamotappelsiner, da denne citrusfrugt kommer fra Italien og Nordafrika, og ofte bliver erstattet af limefrugten. Bergamotappelsiner bruges til fremstilling af parfume og kosmetik.

Kamillelikør med appelsin

Kamillelikør med appelsin

Her er endnu en lækker velkomstdrink til festen. En frisk smag af kamille blandet med den tøre hvidvin giver en delikat kombination af smag.

Cremet chokoladelikør

Cremet chokoladelikør

Dette er ren chokoladenydelse! Prøv f.eks. denne cremede chokoladelikør til et lækkert stykke wienerbrød eller som cocktail med appelsinjuice.