Vi beklager rodet i øjeblikket. Da vi er i gang med at lave nyt design er det ikke alle sider der er fuldt funktionelle.
Dog skulle al information være til rådighed. I løbet af sommeren skulle det nye design være på plads.

Tag: dessert

Frugtlikør med appelsinsmag

Frugtlikør med appelsinsmag

En dejlig og rund frugtlikør, med valgfri smag. Prøv evt. jordbær, hindbær eller skovbær. En god likør til cocktails med en sød smag pga. den mørke rom.

Kiwilikør med vanille

Kiwilikør med vanille

Her er endnu en af mine egne opskrifter. Kiwilikør laves på næsten samme måde som bananlikør, og har en ret kort lagringsperiode.

Hasselnøddelikør med kanel

Hasselnøddelikør med kanel

Hasselnøddelikør er en spændende nøddeoplevelse, og kan bruges i mange forskellige cremede cocktail.

Lakridslikør – Dirty Henry

Lakridslikør – Dirty Henry

Normalt kommer smagen af lakridslikør fra lakridsrod, anisfrø, isop eller stjerneanis, men vi i Danmark har som et af de få lande i verdenen; salmiaklakrids.

Blommelikør – klassisk

Blommelikør – klassisk

Mange mennesker kender den (infamøse) Slivovitz fra østlandene, som er en blommelikør, men blommelikør findes i hele verdenen.

Kakaolikør

Kakaolikør

Denne portugisiske kakaolikør opskrift er sikkert et hit for de fleste chokolade elskere. Smagen kan sammenlignes med en lidt syrlig kakaomælk.

Artiskoklikør

Artiskoklikør

Ikke ligefrem en appetit vækker hos de fleste, men artiskoklikør er helt klart en delikatesse. Den kan nydes både som aperitif eller som ingrediens i cocktails.

Rosolio Noce – Siciliansk rosenlikør

Rosolio Noce – Siciliansk rosenlikør

Hvad ville du sige til at gemme essensen af sommerblomster til senere på året? Denne søde og lækre rosenlikør var især populær i 1800-tallet, hvor man ofte lavede drikkelege.

Viollikør

Viollikør

Udover at violer har en slimløsende medicinsk effekt og hjælper med at rense blodet, så har vores viollikør en sødlig smag.

Guignolet

Guignolet

Guignolet består oprindeligt af forskellige typer kirsebær, og er meget populær i Frankrig. Kan evt. bruges til cocktailen Guignolo, som består af guignolet, champagne og kirsebær juice.

Mangolikør

Mangolikør

En tropisk overraskelse der passer til et utal af cocktails. Prøv dig frem, og bland den med appelsinjuice, tranebærjuice eller i champagne. Der er masser af muligheder. Nyd den afkølet af små glas eller brug den i desserter. Mangolikør har mange anvendelsesmuligheder! Prøv den f.eks. […]

Italiensk Strega

Italiensk Strega

Strega er blevet produceret i Italien siden 1860, og består af intet mindre end 70 forskellige ingredienser heriblandt safran. Strega bliver normalt drukket efter middagen, og bliver endda også brugt i kager som f.eks. torta caprese.

Englelikør – Hvid chokoladelikør

Englelikør – Hvid chokoladelikør

Mmm… forstil dig smagen af hvid chokolade og mandel i samme mundfuld. Har du lyst til at prøve? Så er denne tyske chokoladelikør lige noget for dig.

Hindbærlikør med vanille

Hindbærlikør med vanille

Hindbærlikør er et frisk pust af frugt. Den kan laves med både friske og frosne bær. En lækker kombinationslikør for den som er villig til at eksperimentere med avancerede opskrifter.

Gul citruslikør

Gul citruslikør

Syrlig og frisk i smagen og en rigtig sommerlikør. Kendetegnet ved masser af citrusfrugter gør denne citruslikør til en delikat forfriskning efter grillmaden.

Æble/karamellikør

Æble/karamellikør

‘Caramel apples’ er mest kendt i USA, hvor de ofte serveres i forbindelse med Halloween til børn.

Mashal citrus likør

Mashal citrus likør

Mashal er lavet på raki, som er det tyrkiske variant af Sambuca og Ouzo. Det er vigtigt at man bruger en raki uden anis, da denne ellers stjæler for meget smag.

Pinna

Pinna

En ukrainsk opskrift på pinna, som er navnet på de “gode” horilka typer af højere kvalitet.

Appelsinlikør (Southern Comfort style)

Appelsinlikør (Southern Comfort style)

Her er endnu en appelsinlikør, men denne gang meget lig den amerikanske Southern Comfort vi kender. Den smager ikke helt mage til, da opskriften på Southern Comfort er hemmelig.

Kamillelikør

Kamillelikør

Kamille kan ikke kun bruges i te, men også som likør. Brug den f.eks. til en varm kop Kamille Hot Toddy, med cognac, citronsaft og Lavendelsirup.

Krydderlikør på gin

Krydderlikør på gin

Her er en velsmagende og frisk krydderlikør lavet på gin. Likør på gin er specielle da gin i sig selv er en likør og er sværere at infusere end andre alkoholtyper. Denne opskrift er nem og billig at lave og stammer fra Tyskland.

Fransk ribs cassis

Fransk ribs cassis

Selvom fransk cassis oftest er lavet på solbær, så er denne opskrift med ribs yderst delikat. Hvis du blander 1 del cassis op med hvidvin, vil du få en den populære franske cocktail kaldet; Kir. Cassis er også Hercule Poirot’s favorit drink. Om han foretrækker […]

Brombær likør med lavendel

Brombær likør med lavendel

Et ægte smags bombardement af en brombær likør. Når du åbner denne likør efter lagring, vil hele rummet fyldes af en liflig duft af lavendel.

Rosen og hybenlikør

Rosen og hybenlikør

Delikat hybenlikør på rosenblade og hyben. Meget kendt på Sardinien og er rig på c-vitaminer. Nyd den til isdesserter, eller i champagne som cocktail. Under 2. verdenskrig plukkede man i Storbritanien hyben for at hjælpe til i krigen imod Tyskland. Det blev ofte til konkurrencer […]