Vi beklager rodet i øjeblikket. Da vi er i gang med at lave nyt design er det ikke alle sider der er fuldt funktionelle.
Dog skulle al information være til rådighed. I løbet af sommeren skulle det nye design være på plads.

Tag: citronmelisse

Verbenalikør

Verbenalikør

Verbena, også kaldet Kæmpe-Jernurt (Verbena bonariensis), findes oftest i danske haver, altankasser m.v. om sommeren.

Creme de Menthe (cremelikør)

Creme de Menthe (cremelikør)

Dette er en cremet udgave af den kendte Creme de Menthe. Denne variant kan nydes rent eller i diverse forfriskende cocktails.

Varenukha

Varenukha

Varenukha eller варенуха (russisk) er en traditionel ukrainsk brændevin lavet på vodka eller horilka, som det hedder på ukrainsk.

Triple Sec – Citruslikør

Triple Sec – Citruslikør

Triple Sec er nok bedre kendt under det fejlagtige navn; appelsinlikør. Denne likørtype består dog af 3 forskellige citrus frugter, deraf navnet “Triple”.

Italiensk anisette

Italiensk anisette

Anisette kendes under mange navne. De fleste kender sikkert italiensk Sambuca, eller græsk Ouzo, som alle har anis smagen til fælles. Denne variant indeholder ikke lakrids, og er lavet udelukkende på anis frø, som giver en kraftigere smag.

Bananlikør med vanille

Bananlikør med vanille

Bananlikør er nemt og hurtigt at lave. Den har en kort lagringsperiode, og kræver meget få ingredienser.

Kamillelikør med appelsin

Kamillelikør med appelsin

Her er endnu en lækker velkomstdrink til festen. En frisk smag af kamille blandet med den tøre hvidvin giver en delikat kombination af smag.

Hvidvins Sangria

Hvidvins Sangria

Sangria er fantastisk på mange måder, men nok mest fordi det er så enkelt at lave. Du kan samtidig også bruge nøjagtig de frugter som du bedst kan lide.

Sesamlikør med honning

Sesamlikør med honning

Drik den f.eks. til et glas whisky eller gin. Sesamlikør er en ren skat på de mørke vinteraftener når man mangler noget at varme sig på.

Hindbærlikør med vanille

Hindbærlikør med vanille

Hindbærlikør er et frisk pust af frugt. Den kan laves med både friske og frosne bær. En lækker kombinationslikør for den som er villig til at eksperimentere med avancerede opskrifter.

Fyrretræslikør

Fyrretræslikør

Fyrretræslikør er glimrende sammen med en god whiskey eller cognac, eller sammen med andre tørre drikke. Bland den evt. med danskvand og Campari.

Baileys Irish Cream

Baileys Irish Cream

Alle kender Baileys Cream eller Custer’s Cream, men har du nogensinde overvejet at du selv kan lave det? Det er nemmere end du tror at lave hjemmelavet Baileys, og du kan tilpasse den efter dine gæsters og egne smagsløg. Den originale Baileys, som stammer fra […]

Appelsinlikør (Southern Comfort style)

Appelsinlikør (Southern Comfort style)

Her er endnu en appelsinlikør, men denne gang meget lig den amerikanske Southern Comfort vi kender. Den smager ikke helt mage til, da opskriften på Southern Comfort er hemmelig.

Italiensk Amaro

Italiensk Amaro

Amaro betyder ‘bitter’ på italiensk. Den bruges ofte som en drink efter middagen og kan bestå af mange typer urter. Den kendte Fernet Branco er en italiensk amaro, og indeholder et utal af forskellige komponenter.

Mandellikør – Klassisk

Mandellikør – Klassisk

Mandellikør, ofte kaldet Amaretto, er en populær ingrediens i mange cocktails, og kan bruges på et utal af måder. Med dens søde smag er særdeles velegnet i kaffe og til desserter. Den helt klart mest kendte mandellikør, som findes i mange varianter, er uden tvivl […]

Salvielikør

Salvielikør

Salvie er kendt for dens medicinske egenskaber og gror bla. i bjergene i Alcoy i Alicante. Her ligger Sinc distilleriet som har lavet en unik salvielikør i hundredevis af år. Denne likør har en aromatisk smag, som vil få dig til at føle dig midt […]

Rosolio Noce – Siciliansk rosenlikør

Rosolio Noce – Siciliansk rosenlikør

Hvad ville du sige til at gemme essensen af sommerblomster til senere på året? Denne søde og lækre rosenlikør var især populær i 1800-tallet, hvor man ofte lavede drikkelege.

Granatæblelikør

Granatæblelikør

Med sin specielle smag er granatæble et glimrende valg til likør. Granatæblekerner giver en frisk, sød og lettere syrlig smag som er fantastisk som velkomstdrink, hvis den blandes med champagne/crémant. Eller bland den med appelsinjuice og få en tropisk cocktail.

44 likør

44 likør

44 likør minder meget om Grand Marnier og andre triple sec likører, med dens liflige smag af appelsin.

Marsala vin likør

Marsala vin likør

Marsala kan sammenlignes med portvin, madeira og sherry og nydes ligesom disse til oste, kiks og desserter.

Rønnebærlikør

Rønnebærlikør

Rønnebærlikør eller horobynivka er en syrlig likør med en let rødlig tone.

Kirsebærlikør – Klassisk

Kirsebærlikør – Klassisk

Kirsebærlikør er en simpel og delikat likør, som egner sig særdeles godt til desserter. Prøv f.eks. kirsebærlikør til risalamande eller til ostebordet.

Appelsinlikør – Klassisk

Appelsinlikør – Klassisk

Hjemmelavet appelsinlikør er en klassisk likør. Den er nem at lave og kræver ikke de store gastronomiske kundskaber. Der findes masser af kommercielle typer af appelsinlikør, heriblandt Cointreau, Curacao og ikke mindst Grand Marnier. Prøv evt. hjemmelavet appelsinlikør sammen med cognac. Sørg for at bruge […]

Kakaolikør

Kakaolikør

Denne portugisiske kakaolikør opskrift er sikkert et hit for de fleste chokolade elskere. Smagen kan sammenlignes med en lidt syrlig kakaomælk.