Vi beklager rodet i øjeblikket. Da vi er i gang med at lave nyt design er det ikke alle sider der er fuldt funktionelle.
Dog skulle al information være til rådighed. I løbet af sommeren skulle det nye design være på plads.

Tag: bock

Bergamotlikør

Bergamotlikør

Bergamotlikør er af mange også kendt som smagen i Earl-Grey te. I Danmark er det ikke så tit vi støder på bergamotappelsiner, da denne citrusfrugt kommer fra Italien og Nordafrika, og ofte bliver erstattet af limefrugten. Bergamotappelsiner bruges til fremstilling af parfume og kosmetik.

Mashal citrus likør

Mashal citrus likør

Mashal er lavet på raki, som er det tyrkiske variant af Sambuca og Ouzo. Det er vigtigt at man bruger en raki uden anis, da denne ellers stjæler for meget smag.

Julelikør

Julelikør

Her er en af mine absolut favorit likører. Jeg starter produktionen i april/maj måned, og så passer det med at jeg kan servere den i december, som en god lagret julelikør.

Figenlikør

Figenlikør

Med et dejligt sødt frugtkød, er figen en lækker delikatesse der sagtens kan nydes som figenlikør. Et lækkert alternativ til Campari, som også indeholder masser af antioxidanter og mineraler.

Vanillelikør – Klassisk

Vanillelikør – Klassisk

vanillelikør er en klassisker. Den kun bruges i et utal af cocktails, og er en sikker vinder til f.eks. isdessert.

Blommelikør – klassisk

Blommelikør – klassisk

Mange mennesker kender den (infamøse) Slivovitz fra østlandene, som er en blommelikør, men blommelikør findes i hele verdenen.

Kamillelikør

Kamillelikør

Kamille kan ikke kun bruges i te, men også som likør. Brug den f.eks. til en varm kop Kamille Hot Toddy, med cognac, citronsaft og Lavendelsirup.

Honninglikør – Grappa

Honninglikør – Grappa

Her er en smagsefterligning af den kendte italienske grappa, som oprindeligt er lavet på druer. Selvom dette ikke er en opskrift på ægte honning grappa, så kan man fornemme lighederne. Honninglikør er genial i varm mælk til at bekæmpe vinterens sygdomme.

Artiskoklikør

Artiskoklikør

Ikke ligefrem en appetit vækker hos de fleste, men artiskoklikør er helt klart en delikatesse. Den kan nydes både som aperitif eller som ingrediens i cocktails.

Lakridslikør – Dirty Henry

Lakridslikør – Dirty Henry

Normalt kommer smagen af lakridslikør fra lakridsrod, anisfrø, isop eller stjerneanis, men vi i Danmark har som et af de få lande i verdenen; salmiaklakrids.

Solbærlikør (Creme de cassis)

Solbærlikør (Creme de cassis)

Perfekt i cocktails eller ovenpå isdessert. Denne solbærlikør bliver kun bedre med tiden, og kan holde i mange år…. hvis den ikke bliver drukket inden. Brug solmodne solbær fra juli-august så din solbærlikør får sødme og kant. Solbær indeholder mange vitaminer og mineraler og blev før i tiden brugt som lægemiddel.

Laurbærlikør – Liqueur de Laurier

Laurbærlikør – Liqueur de Laurier

En lækker bitter med laurbær istedet for laurbærblade. Laurier betyder laurbær på fransk, og defineres nok bedre som bitter, end som likør. Kan evt. spices op med lidt citronskal.

Englelikør – Hvid chokoladelikør

Englelikør – Hvid chokoladelikør

Mmm… forstil dig smagen af hvid chokolade og mandel i samme mundfuld. Har du lyst til at prøve? Så er denne tyske chokoladelikør lige noget for dig.

Varenukha

Varenukha

Varenukha eller варенуха (russisk) er en traditionel ukrainsk brændevin lavet på vodka eller horilka, som det hedder på ukrainsk.

Mangolikør

Mangolikør

En tropisk overraskelse der passer til et utal af cocktails. Prøv dig frem, og bland den med appelsinjuice, tranebærjuice eller i champagne. Der er masser af muligheder. Nyd den afkølet af små glas eller brug den i desserter. Mangolikør har mange anvendelsesmuligheder! Prøv den f.eks. […]

Pinna

Pinna

En ukrainsk opskrift på pinna, som er navnet på de “gode” horilka typer af højere kvalitet.

Kirsebær Pálenka med valnød

Kirsebær Pálenka med valnød

Den nok mest kendte palenka er Slivovitz, men det kan brygges med alle typer frugt. Denne opskrift er på kirsebær.

Æblelikør – Klassisk

Æblelikør – Klassisk

Æblelikør afhænger meget af æblernes kvalitet. Æblelikør kan laves helt uden sukker, hvis sorten er sød.

Grøn basilikumlikør

Grøn basilikumlikør

En lækker og mild salvielikør med et strejf af basilikum og mynte. Denne basilikumlikør er velegnet i danskvand, tonic eller champagne. Den kan desuden drikkes til ostebord.

Appelsinlikør – Klassisk

Appelsinlikør – Klassisk

Hjemmelavet appelsinlikør er en klassisk likør. Den er nem at lave og kræver ikke de store gastronomiske kundskaber. Der findes masser af kommercielle typer af appelsinlikør, heriblandt Cointreau, Curacao og ikke mindst Grand Marnier. Prøv evt. hjemmelavet appelsinlikør sammen med cognac. Sørg for at bruge […]

Kiwilikør med vanille

Kiwilikør med vanille

Her er endnu en af mine egne opskrifter. Kiwilikør laves på næsten samme måde som bananlikør, og har en ret kort lagringsperiode.

Hvidvins Sangria

Hvidvins Sangria

Sangria er fantastisk på mange måder, men nok mest fordi det er så enkelt at lave. Du kan samtidig også bruge nøjagtig de frugter som du bedst kan lide.

Guignolet

Guignolet

Guignolet består oprindeligt af forskellige typer kirsebær, og er meget populær i Frankrig. Kan evt. bruges til cocktailen Guignolo, som består af guignolet, champagne og kirsebær juice.

Gul citruslikør

Gul citruslikør

Syrlig og frisk i smagen og en rigtig sommerlikør. Kendetegnet ved masser af citrusfrugter gør denne citruslikør til en delikat forfriskning efter grillmaden.